Najlepší someliér odporúča vína pre skutočného fajnšmekra

Či už rozmýšľate nad darčekom pre niekoho blízkeho alebo si sami chcete dopriať na vianočnom stole niečo špeciálne, tento výber odporúčame brať vážne.

Najlepší slovenský someliér Rastislav Šuták pre vás vybral 12 naozaj skvelých a ikonických vín, ktoré potešia skutočných milovníkov vína. Či už rozmýšľate nad darčekom pre niekoho blízkeho alebo si sami chcete dopriať na vianočnom stole niečo špeciálne, tento výber odporúčame brať vážne a siahnuť po jednej alebo všetkých fľašiach.

Chamagne Ayala - Perle d'Ayala Brut AOC

Značka Ayala stála pri zrode klasického suchého štýlu šampanských. Ročník, ktorý pre vás someliér vybral je v súčasnosti veľkou raritou. V roku 2001 veľa champagne značiek vôbec nevyrobilo svoje ročníkové šampanské. Skvelý darček pre zberateľov.

>> Kúpiť za 93,22 €

Ca'del Bosco - Cuvée Prestige bianco DOCG

Víno pochádza z talianskej Lombardie a slovamí nášho someliéra je to jeden z mála regiónov mimo Champagne, ktorý je schopný produkovať šumivé vína s charakterom.

>> Kúpiť za 24,13 €

Bucci - Riserva Verdicchio dei Castelli di Jes

Víno akoby z inej planéty. Hrozno pochádza z 40 ročného vinohradu a je to definitívne najlepšie víno z odrody Verdicchio na svete!

>> Kúpiť za 42,37 €

Domaine Laporte Pouilly-Fumé La Vigne de Beaussoppet

Domain Laporte je unikátna vinica. Už v 15. storočí sa o nej zmieňovalo. Je to takmer dokonalé „Fumé".

>> Kúpiť za 23,95 €

Chateau Ste.Michelle Eroica Riesling

Eroica Riesling je jasným dôkazom, že skvelé rizlingy sa dajú vyrobiť aj v teplejších oblastiach. Víno dostalo skvelých 91 bodov od magazínu The Wine Advocate.

>> Kúpiť za 24,95 €

Louis Latour Château Corton Grancey

„Late Blend" štyroch najlepších parciel Grand Cru Corton. Toto víno je prevtelený poklad v podobe vína.

>> Kúpiť za 98,99 €

Stag's Leap Wine Cellars Fay Cabernet Sauvignon

Klasický štýl z vinárstva Stag's Leap Wine Cellars. Toto vinártvo sa podieľalo na formovaní „kultu" kalifornských kabernetov.

>> Kúpiť za 90,66 €

Clarendelle Rouge AOC

Môžete nájsť ikonické víno do 20 €? Nepochybne. Haut - Brion nebude predsa ponúkať hocijaký priemer. Navyše zo skvelého ročníka 2009. Ikonické víno za skvelú cenu.

>> Kúpiť za 16,97 €

Prunotto Bussia Barolo DOCG

Hovorí sa, že Antinori kúpil Prunotta, aby sa stal vlastníkom vinice Bussia, z ktorého pochádza toto víno. Famózne a klasické Barolo do zbierky.

>> Kúpiť za 59,78 €

Žitavské vinice Rizling rýnsky 36

Dokonalá transkripcia z pevného skupenstva do kvapalného. Toto víno vyhralo The Best of Kempinski Master Tasting 2015!

>> Kúpiť za 19,32 €

Romate Fino DO

Víno, ktoré je povinnou „destináciou" každej reštaurácie vo svete, ktorá to s vínami myslí skutočne vážne, vrátane nášho someliéra.

>> Kúpiť za 10,97 €

Graham's 30 Y.O. Tawny Port

30 ročné ikonické portské z Doura. Toto víno je referencia pre krásne vyzreté Tawny. K tomuto vínu sa hodí len Vivaldi....

>> Kúpiť za 85,00 €

Prevádzkovateľom internetového obchodu vino.sme.sk a zároveň predávajúcim je spoločnosť CORNER s. r. o.  Vino.sme.sk Vám ponúka viac ako 1000 druhov vynikajúcich vín z najvýznamnejších svetových, ale aj slovenských vinohradníckych oblastí. Starostlivý výber vín do našej ponuky zaručuje, že produkt ktorý si zvolíte je vždy výborným pomerom kvality a ceny a splní očakávania aj náročných milovníkov vína. Zásoby viac ako 150 000 fliaš vína v našom sklade nám umožňujú rýchlosť dodania a zároveň exkluzivitu tovaru. Okrem toho pri objednávke nad 50€ ako jediní na Slovensku ponúkame dopravu zadarmo. Pri objednávke nad 30€ platíte za dopravu len polovicu.

Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať

Strávte hlavné sviatky roka netradične - namiesto zimy si oddýchnite v exotike.

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018

Cestárske kariérne dni 2018 na SvF

Takmer 30 stredoškolákov sa zúčastnilo Cestárskych kariérnych dní na pôde Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Najužitočnejšia appka

Uľahčí život všetkým rodičom i zábudlivcom