Drsná zima vodičov tankujúcich na OMV neprekvapí

Zima, sneh a tuhé mrazy sú zaťažkávacou skúškou najmä pre vodičov dieslov.

Starostlivosť o auto najlepšie preveria drsné podmienky. Zima, sneh a tuhé mrazy sú zaťažkávacou skúškou najmä pre vodičov dieslov.

Problémové štartovanie, dlhá doba zahriatia, vibrácie motora či nadmerný hluk – to všetko sú príznaky, ktoré však starostliví vodiči, dopĺňajúci nádrž na čerpacích staniciach OMV, nepoznajú.

Palivo MaxxMotion Diesel si totiž zachováva výborné jazdné vlastnosti až do teploty mínus 40 stupňov. Výsledky sú zrejmé už po niekoľkých použitiach: prémiová zimná nafta OMV je nielen zárukou vysokého výkonu, ale aj čistí a chráni motor.

„Zimná nafta OMV MaxxMotion Diesel ponúka skvelé vlastnosti až do mínus 40 stupňov*. Vodiči sa na ňu teda môžu vždy spoľahnúť. Mrazy ich neprekvapia, ani tie tuhé trebárs na lyžovačke vo vysokohorskom prostredí,“ hovorí Michal Janda zo spoločnosti OMV Slovensko.

S drsnými podmienkami má svoje skúsenosti aj slovenský rely jazdec Ivan Jakeš. Úspešný pretekár, ktorý si poradil s najnáročnejšími podmienkami na Rely Dakar vie, že v nehostinnom prostredí rozhodujú detaily. „Pri palivách OMV viem, že sa môžem vždy spoľahnúť na maximálny výkon,“ hovorí Jakeš, ktorý s nimi ročne na Slovensku najazdí desaťtisíce kilometrov.

Pri zimnej nafte musí bod filtrovateľnosti za studena podľa európskych noriem dosiahnuť mínus dvadsať stupňov, čo OMV prekonalo dvojnásobne. Vodiči tak počas celej zimy nemusia úzkostlivo sledovať teplomer.

Prémiová nafta od OMV poskytuje ochranu počas celého zimného obdobia, zabezpečuje výborné jazdné vlastnosti, plynulý chod motora a bez starostí je i ranné štartovanie. OMV MaxxMotion Diesel obsahuje najmodernejšiu bio zložku, ktorá vedie k menšiemu zriedeniu motorového oleja. Výsledkom jej používania je nielen ochrana proti korózii v celom palivovom systéme, ale aj neustála údržba motora v čistom stave. To minimalizuje stratu výkonu a predlžuje životnosť motora.

* -40 °C je hodnota CFPP podľa normy EN 590. Výhody a účinky paliva sú ovplyvnené aj samotným vozidlom, správaním vodiča, či technickým stavom motora a sú založené na porovnaní s palivom, ktoré spĺňa miestne minimálne požiadavky normy EN 590.

www.omv.sk

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.