Pondelok, 17. február, 2020 | Meniny má Miloslava

Drsná zima vodičov tankujúcich na OMV neprekvapí

Zima, sneh a tuhé mrazy sú zaťažkávacou skúškou najmä pre vodičov dieslov.

Starostlivosť o auto najlepšie preveria drsné podmienky. Zima, sneh a tuhé mrazy sú zaťažkávacou skúškou najmä pre vodičov dieslov.

Problémové štartovanie, dlhá doba zahriatia, vibrácie motora či nadmerný hluk – to všetko sú príznaky, ktoré však starostliví vodiči, dopĺňajúci nádrž na čerpacích staniciach OMV, nepoznajú.

Palivo MaxxMotion Diesel si totiž zachováva výborné jazdné vlastnosti až do teploty mínus 40 stupňov. Výsledky sú zrejmé už po niekoľkých použitiach: prémiová zimná nafta OMV je nielen zárukou vysokého výkonu, ale aj čistí a chráni motor.

„Zimná nafta OMV MaxxMotion Diesel ponúka skvelé vlastnosti až do mínus 40 stupňov*. Vodiči sa na ňu teda môžu vždy spoľahnúť. Mrazy ich neprekvapia, ani tie tuhé trebárs na lyžovačke vo vysokohorskom prostredí,“ hovorí Michal Janda zo spoločnosti OMV Slovensko.

S drsnými podmienkami má svoje skúsenosti aj slovenský rely jazdec Ivan Jakeš. Úspešný pretekár, ktorý si poradil s najnáročnejšími podmienkami na Rely Dakar vie, že v nehostinnom prostredí rozhodujú detaily. „Pri palivách OMV viem, že sa môžem vždy spoľahnúť na maximálny výkon,“ hovorí Jakeš, ktorý s nimi ročne na Slovensku najazdí desaťtisíce kilometrov.

Pri zimnej nafte musí bod filtrovateľnosti za studena podľa európskych noriem dosiahnuť mínus dvadsať stupňov, čo OMV prekonalo dvojnásobne. Vodiči tak počas celej zimy nemusia úzkostlivo sledovať teplomer.

Prémiová nafta od OMV poskytuje ochranu počas celého zimného obdobia, zabezpečuje výborné jazdné vlastnosti, plynulý chod motora a bez starostí je i ranné štartovanie. OMV MaxxMotion Diesel obsahuje najmodernejšiu bio zložku, ktorá vedie k menšiemu zriedeniu motorového oleja. Výsledkom jej používania je nielen ochrana proti korózii v celom palivovom systéme, ale aj neustála údržba motora v čistom stave. To minimalizuje stratu výkonu a predlžuje životnosť motora.

* -40 °C je hodnota CFPP podľa normy EN 590. Výhody a účinky paliva sú ovplyvnené aj samotným vozidlom, správaním vodiča, či technickým stavom motora a sú založené na porovnaní s palivom, ktoré spĺňa miestne minimálne požiadavky normy EN 590.

www.omv.sk

Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál

Tesco počas minulého roka darovalo ľuďom v núdzi po celom Slovensku rekordné množstvo potravín.

Liptov in wintertime

Liptov is an ideal place to relax, get to know Slovak folklore and nature, swim in all weather conditions, but also to try sports.

Gambrinus skončil s výrobou piva v plastových fľašiach

Vyzýva ľudí na celom Slovensku: Pridajte sa k nám a zapojte sa do Veľkého jarného upratovania.