Piatok, 30. október, 2020 | Meniny má Simon, SimonaKrížovkyKrížovky

Filozofická fakulta PU v Prešove -sloboda, rozmanitosť, poznanie

Z hľadiska záujmu o štúdium patrí FF PU do prvej desiatky fakúlt v SR a je najväčšou fakultou svojho zamerania na východe SR.

Z hľadiska záujmu o štúdium patrí FF PU do prvej desiatky fakúlt v SR a je najväčšou fakultou svojho zamerania na východe SR.

Výsledky komplexnej akreditácie potvrdili, že dlhodobo patrí k slovenskej špičke. V oblasti humanitných vied dosiahla najlepšie hodnotenie spomedzi všetkých fakúlt slovenských univerzít. Vynikajúce výsledky dosiahla tiež v oblasti spoločenských a behaviorálnych vied i v oblasti historických vied.

FF PU má bohatú tradíciu – je druhou najstaršou filozofickou fakultou na Slovensku. Počas svojej existencie vychovala viacero generácií uznávaných vedcov, pedagógov, expertov v rôznych oblastiach spoločenskej praxe. Mnohí z nich pôsobia ako špičkoví odborníci na významných postoch doma i v zahraničí.

ff-pu-foto-v-texte2-r222_res.jpg Autor fotografie: Jaroslav Ondo

Fakulta ponúka široké spektrum humanitných a spoločenskovedných študijných programov. Aktuálne má akreditovaných 35 programov na bakalárskom stupni, 33 programov na magisterskom stupni a 16 programov na doktorandskom stupni. Na fakulte študuje cca 2100 študentov na bakalárskom a magisterskom stupni a vyše 150 študentov na doktorandskom stupni štúdia. Na svoju profesionálnu kariéru sa tu pripravujú prekladatelia a tlmočníci, psychológovia, mediálni pracovníci, archivári a historici, jazykovedci, učitelia a ďalší odborníci. Časť svojho štúdia môžu študenti absolvovať pobytom na zahraničných univerzitách, s ktorými má fakulta podpísané bilaterálne dohody umožňujúce študentské mobility a stáže. Desiatky študentov FF PU každoročne vycestujú do Českej republiky, Poľska, Rakúska, Maďarska, Slovinska, Srbska, Rumunska, Bulharska, Grécka, Turecka, Talianska, Španielska, Francúzska, Nemecka, Veľkej Británie, Fínska, Švédska, alebo Estónska.

ff-pu-foto-v-texte1-r776_res.jpg Autor fotografie: Jaroslav Ondo

Prešovská univerzita Vás srdečne pozýva na Deň otvorených dverí 10. 2. 2016. Bližšie informácie o jednotlivých študijných programoch a o prijímacom konaní sú dostupné na webovom sídle fakulty: http://www.unipo.sk/filozoficka-fakulta/informacie-pre-uchadzacov

qrcodeffpu-main-r739_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Koronakríza: Pomoc našej banky počas pandémie ocenili vo svete

Prestížny magazín Global Finance hodnotil banky za pomoc počas pandémie. Cenu za líderstvo v kríze získala Slovenská sporiteľňa.

Magazín SME Ženy už v predaji

Novembrové vydanie nájdete v stánkoch od 29. októbra 2020

SPS ukončí rok miliónovými investíciami

Takmer sedem miliónov eur predstavuje tohoročný kumulatívny objem investícií spoločnosti Slovak Parcel Service.