Bezúčelový úver. Viete čo s ním?

Zistili sme, na aký účel spotrebiteľský úver najčastejšie používame, aké nám ponúka výhody a možnosti ušetriť.

Ako to vyzerá s nami a so spotrebiteľskými úvermi? Z prieskumu Tatra banky vyplýva, že priemerne  čerpáme bezúčelový úver vo výške 4 800 €. Za túto sumu si bez problémov môžeme kúpiť novú kuchynskú linku či zrekonštruovať kúpeľňu.

Po bezúčelovom úvere častejšie siahajú muži

O úver v roku 2015 požiadalo 57 % mužov a 43 % žien. Žiadatelia majú približne 38 rokov a priemerná doba splácania je šesť rokov. Najviac uvádzané účely, na ktoré financie použijeme sa už dlhšie obdobie nemenia. Ide o kúpu auta, zariadenie domácnosti  a rekonštrukciu bývania. Bezúčelové spotrebiteľské úvery sú obľúbené najmä preto, že nemusíme dokladovať účel ich použitia. To nám dáva voľnosť pri nakladaní s financiami podľa našej potreby.

Čokoľvek si kúpite, prvú splátku neplatíte

Ak plánujete v najbližšom období aktivity, ktoré budú vyžadovať vyššiu investíciu, vhodným riešením, ako ostať finančne v pohode je bezúčelový úver . Navyše, ak si vezmete bezúčelový úver v Tatra banke, na prvú splátku môžete pokojne zabudnúť. Banka ju zaplatí za Vás. Pri priemernej výške úveru tak môžete ušetriť od 80 do 150 €. To je už zaujímavá čiastka, za ktorú si môžete kúpiť nového pomocníka do kuchyne alebo si peniaze jednoducho ušetríte.

Tabuľka nižšie zobrazuje sumu, ktorú môžete ušetriť na prvej splátke:

tabulka-spotrebny-uver-tatra-banka-1-r202_res.jpg

Reprezentatívny príklad:

Pri úvere 10 000 €, s fixnou úrokovou sadzbou 9,90 % ročne, s dobou splácania 84 mesačných anuitných splátok (prvú splátku neplatíte) a s jednorazovým poplatkom za úver vo výške 200 € predstavuje ročná percentuálna miera nákladov 10,64 % pri mesačnej splátke úveru 166,21 €. Celková čiastka, ktorú klient uhradí, predstavuje 13 995,43 €.

Vypočítajte si Vašu výšku úveru: úverová kalkulačka

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.