Bezúčelový úver. Viete čo s ním?

Zistili sme, na aký účel spotrebiteľský úver najčastejšie používame, aké nám ponúka výhody a možnosti ušetriť.

Ako to vyzerá s nami a so spotrebiteľskými úvermi? Z prieskumu Tatra banky vyplýva, že priemerne  čerpáme bezúčelový úver vo výške 4 800 €. Za túto sumu si bez problémov môžeme kúpiť novú kuchynskú linku či zrekonštruovať kúpeľňu.

Po bezúčelovom úvere častejšie siahajú muži

O úver v roku 2015 požiadalo 57 % mužov a 43 % žien. Žiadatelia majú približne 38 rokov a priemerná doba splácania je šesť rokov. Najviac uvádzané účely, na ktoré financie použijeme sa už dlhšie obdobie nemenia. Ide o kúpu auta, zariadenie domácnosti  a rekonštrukciu bývania. Bezúčelové spotrebiteľské úvery sú obľúbené najmä preto, že nemusíme dokladovať účel ich použitia. To nám dáva voľnosť pri nakladaní s financiami podľa našej potreby.

Čokoľvek si kúpite, prvú splátku neplatíte

Ak plánujete v najbližšom období aktivity, ktoré budú vyžadovať vyššiu investíciu, vhodným riešením, ako ostať finančne v pohode je bezúčelový úver . Navyše, ak si vezmete bezúčelový úver v Tatra banke, na prvú splátku môžete pokojne zabudnúť. Banka ju zaplatí za Vás. Pri priemernej výške úveru tak môžete ušetriť od 80 do 150 €. To je už zaujímavá čiastka, za ktorú si môžete kúpiť nového pomocníka do kuchyne alebo si peniaze jednoducho ušetríte.

Tabuľka nižšie zobrazuje sumu, ktorú môžete ušetriť na prvej splátke:

tabulka-spotrebny-uver-tatra-banka-1-r202_res.jpg

Reprezentatívny príklad:

Pri úvere 10 000 €, s fixnou úrokovou sadzbou 9,90 % ročne, s dobou splácania 84 mesačných anuitných splátok (prvú splátku neplatíte) a s jednorazovým poplatkom za úver vo výške 200 € predstavuje ročná percentuálna miera nákladov 10,64 % pri mesačnej splátke úveru 166,21 €. Celková čiastka, ktorú klient uhradí, predstavuje 13 995,43 €.

Vypočítajte si Vašu výšku úveru: úverová kalkulačka

Máte už program pre deti na túto sobotu?

Novootvorený farmársky Trch. – Chutný trh v Slnečnice Markete bude už túto sobotu 26. mája oslavovať so všetkými deťmi.

TOP trendy 2018 v alternatívnych prístupoch ku zdraviu

Počuli ste už napríklad o digitálnej detoxikácii alebo e-Terapii? Prečítajte si o nových alternatívnych prístupoch ku zdraviu.

Biznis úver: Lepší tím, stroje, či menej stresu s faktúrami

Pozrite sa, kedy sa oplatí na rozvoj firmy využiť peniaze od banky.

Síce malí, no výnimoční regionálni dodávatelia. Poznáte ich?

Týmto menším regionálnym dodávateľom sa podarilo zaujať nielen svoje okolie, ale aj Kaufland. Určite si ich obľúbite aj vy.