Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Potenciál štúdia prírodných vied je obrovský

Niektoré odborné štúdie potvrdzujú, že v Európe budú chýbať predovšetkým odborníci z oblasti technických a prírodných vied.

Niektoré odborné štúdie potvrdzujú, že v Európe budú chýbať predovšetkým odborníci z oblasti technických a prírodných vied.

Zároveň absolventom takto ladených fakúlt predpovedajú dobrú uplatniteľnosť a platy. Práve v týchto dňoch sa tímu odborníkov z Prírodovedeckej fakulty podarilo vyvinúť proces http://fns.uniba.sk/detail-aktuality/back_to_page/prirodovedecka-fakulta/article/vyskum-uk-vedcom-sa-podarilo-vyrazne-skratit-pripravu-lieku-proti-chripke/, ktorým možno výrazne skrátiť proces výroby lieku proti chrípke. Prírodné vedy jednoducho poskytujú nezastupiteľnú službu všetkým oblastiam ľudského života a ľudskej spoločnosti. To zvyšuje možnosti prírodovedcov na trhu práce. Dostupné analýzy potvrdzujú, že nezamestnanosť absolventov prírodných vied je veľmi nízka.

20130424ukprifpanorama11b01-r781_res.jpg

Prírodovedecká fakulta Univerzity Komenského poskytuje najširšie spektrum študijných programov v rámci biológie, chémie, geografie, geológie, environmentalistiky ale aj učiteľstva prírodovedných predmetov. Prírodovedeckej fakulte toto umožňuje vynikajúca kvalifikačná štruktúra, dostatok profesorov a docentov garantujúcich študijné programy, ktorých akreditácia v poslednej komplexnej akreditácii bola úplne bezproblémová. Vo viacerých hodnotených oblastiach predovšetkým v kvalite vedy a ohlasov na vedecké výsledky, prekročila Prírodovedecká fakulta UK na udelenie hodnotenia A kritériá viacnásobne. Študenti fakulty tak nemusia mať žiadnu obavu o doštudovanie tých študijných programov, na ktoré nastúpili. To žiaľ na Slovensku nie je vždy samozrejmosťou.

20130424ukprifpanorama1001-r262_res.jpg

Pozrite sa na odkazy osobností Prírodovedeckej fakulty, ktoré predstavujú veľkú šírku, potenciál a význam prírodných vied:  http://fns.uniba.sk/o-fakulte/videogaleria/odkazy-osobnosti-fakulty/ .

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Anna Boleynová bola asi najznámejšia zo šiestich žien anglického kráľa Henricha VIII.

18. jún

Odpovedá lekárka Nemocnice AGEL Košice-Šaca.

18. jún

Nemusíme dlho bádať, aby sme prišli na to, že strava postavená na čerstvých plodoch je tá najzdravšia.