Štvrtok, 25. apríl , 2019

Matfyz hravý a dravý

K překvapením Matematicko-fyzikální fakulty UK v Praze patří v letošním roce víno inspirované konstantou π (~ 3,14).

K překvapením Matematicko-fyzikální fakulty UK v Praze patří v letošním roce víno inspirované konstantou π (~ 3,14).

Nejen fyzikou, matematikou a informatikou žijí v letošním roce zaměstnanci a studenti pražského Matfyzu. Ve spolupráci se Znovínem Znojmo připravují unikátní vína inspirovaná konstantou π. Speciální technologie kryomacerace, při níž se bobule révy nejprve zchladí na teplotu 3,14 °C, a teprve následně kvasí, zaručuje skutečně mimořádnou chuť. Detaily o víně „πnot noir“ představí obě instituce 14. 3. 2016 ve 3 hodiny 14 minut odpoledne na společné tiskové konferenci v Praze.

Matfyz jako špičková vědecká a vzdělávací instituce zkrátka nabízí prakticky nekonečný prostor k uplatnění osobní kreativity a nápadů. Díky tomu je ve vědeckém světě nejen dravý, ale uvnitř také mimořádně vstřícný, otevřený a hravý.

matfyz-do-textu-r507_res.jpg

Mezi studenty fakulty najdeme, kromě velmi dobrých sportovců, bridžového velmistra, spoluautory umělé inteligence pro počítačovou hru Kingdom Come: Deliverance, vynikajícího žongléra, mistry v řešení i navrhování různých hlavolamů a přípravě skoro kouzelnických fyzikálních pokusů. Kreativita a různé speciální dovednosti jsou totiž základem originálního pohledu na svět, který může s Matfyzem sdílet každý.

První krok k úspěchu můžete udělat na matfyz.cz, Facebooku (facebook.com/MFFUK) a Twitteru (twitter.com/Matfyz). S rozhodováním o studiu vám pomůže web studuj-matfyz.cz.

V nejlepší společnosti se nudit nebudete!

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.

Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?

Na bratislavskom Tyršovom nábreží vyrástol obrovský stan, ktorý bude hostiť unikátny technologický festival.