Sobota, 31. október, 2020 | Meniny má AurelaKrížovkyKrížovky

Matfyz hravý a dravý

K překvapením Matematicko-fyzikální fakulty UK v Praze patří v letošním roce víno inspirované konstantou π (~ 3,14).

K překvapením Matematicko-fyzikální fakulty UK v Praze patří v letošním roce víno inspirované konstantou π (~ 3,14).

Nejen fyzikou, matematikou a informatikou žijí v letošním roce zaměstnanci a studenti pražského Matfyzu. Ve spolupráci se Znovínem Znojmo připravují unikátní vína inspirovaná konstantou π. Speciální technologie kryomacerace, při níž se bobule révy nejprve zchladí na teplotu 3,14 °C, a teprve následně kvasí, zaručuje skutečně mimořádnou chuť. Detaily o víně „πnot noir“ představí obě instituce 14. 3. 2016 ve 3 hodiny 14 minut odpoledne na společné tiskové konferenci v Praze.

Matfyz jako špičková vědecká a vzdělávací instituce zkrátka nabízí prakticky nekonečný prostor k uplatnění osobní kreativity a nápadů. Díky tomu je ve vědeckém světě nejen dravý, ale uvnitř také mimořádně vstřícný, otevřený a hravý.

matfyz-do-textu-r507_res.jpg

Mezi studenty fakulty najdeme, kromě velmi dobrých sportovců, bridžového velmistra, spoluautory umělé inteligence pro počítačovou hru Kingdom Come: Deliverance, vynikajícího žongléra, mistry v řešení i navrhování různých hlavolamů a přípravě skoro kouzelnických fyzikálních pokusů. Kreativita a různé speciální dovednosti jsou totiž základem originálního pohledu na svět, který může s Matfyzem sdílet každý.

První krok k úspěchu můžete udělat na matfyz.cz, Facebooku (facebook.com/MFFUK) a Twitteru (twitter.com/Matfyz). S rozhodováním o studiu vám pomůže web studuj-matfyz.cz.

V nejlepší společnosti se nudit nebudete!

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Moringa a Ginkgo - pomocníci z prírody

Téma posilňovania zdravia je v dnešnej dobe veľmi populárna. Avšak, dosiahnutie perfektného zdravia vôbec nemusí byť tak náročné.

Pracujete? Vaše odvody zachraňujú podvýživené zdravotníctvo

Platíte odvody a dúfate, že ak ochoriete, zaplatia vám potrebnú liečbu? Pandémia a zlý návrh štátneho rozpočtu môžu veľa zmeniť.

1,6 milióna stavených na Trumpa! Kto bude mať pravdu?

Komunita alebo Bookmakeri?