Volvo V40 je najbezpečnejším autom vo svojej triede

Bezpečnosť je neodmysliteľnou súčasťou tradície značky Volvo.

Každú automobilku pozná motoristická verejnosť podľa najrozličnejších atribútov. Značka Volvo sa už od nepamäti spája s bezpečnosťou, nadčasovým a účelným dizajnom a samozrejme priekopníckymi technickými inováciami. Výnimkou nie je ani model V40, ktorý aj po štyroch rokoch na trhu stále kraľuje vo svojom segmente na prvom mieste v bezpečnosti.*

Bezpečnosť je neodmysliteľnou súčasťou tradície značky Volvo. Práve švédsky výrobca prémiových osobných automobilov vynašiel niekoľko revolučných technických riešení – ako napríklad trojbodový bezpečnostný pás.

Najvyspelejšie technológie vozidiel Volvo pomáhajú chrániť nielen cestujúcich vo vozidle, ale myslia aj na ľudí okolo. Volvo ich súhrnne nazvalo IntelliSafe. Práve vďaka týmto technológiam dosiahlo Volvo V40 z testov Euro NCAP hodnotenie 98 % pri ochrane dospelého cestujúceho, 75 % pri ochrane detí, 88 % pri ochrane chodcov a až 100 %-né hodnotenie asistenčných technológií.

Príkladom technológií, ktoré ponúka Volvo V40 je upozornenie na chodcov a cyklistov, či City Safety - systém prevencie nehôd počas jazdy rýchlosťou do 50 km/h. Systém sleduje priestor pred vozidlom a v prípade hroziaceho nárazu do vozidla pred vami automaticky zabrzdí.

Samozrejme, na modeli V40 je toho viac, čo upúta váš zrak. Dizajnéri vytvorili dynamický tvar vozidla so starostlivo vypracovanými detailmi.

Zdokonaľovaniu podvozka venovalo Volvo veľkú pozornosť. Pasažieri si tak môžu vychutnať jeho živosť, či už pri kľučkovaní v rušných uliciach mesta, pri jazde po kľukatých cestách mimo mesta, alebo vo vysokých rýchlostiach na diaľnici.

To všetko výborne dopĺňa ponuka hospodárnych motorov. Od výkonného motora T5 s turbodúchadlom až po nové, ultrahospodárne vznetové motory Drive-E – ako napríklad D4 s výkonom 190 k alebo D2 s emisiami CO2 len 82 g/km.

Cena modelu Volvo V40 Edition’16 je od 18.990 EUR.

* podľa výsledkov Euro NCAP

v40smesk-ii-r714_res.jpg

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.

Chceme, aby mali naši zákazníci z nakupovania zážitok

Prehľadnosť predajne či rýchlosť vybavenia nákupu sú pre zákazníka veľmi dôležité, najmä pri malých každodenných nákupoch.