Štvrtok, 14. november, 2019 | Meniny má Irma

30. výročie MTF STU

Materiálovotechnologická fakulta STU so sídlom v Trnave oslavuje v roku 2016 tridsiate výročie svojho vzniku. V priebehu jej života sa stala uznávanou fakultou výskumného typu, ktorá ponúka široké ...

V tomto roku si Materiálovotechnologická fakulta STU so sídlom v Trnave pripomína 30. výročie svojho vzniku. Bola zriadená nariadením vlády ČSSR č. 94 z 10.10.1985, s účinnosťou od 1.1.1986 pod pôvodným názvom Strojárskotechnologická fakulta Slovenskej vysokej školy technickej so sídlom v Trnave.

Spoločenské zmeny a rozvoj fakulty vyvolali nové potreby a pred fakultu postavili požiadavku upriamiť jej orientáciu na technologickú fakultu na širšej báze. V roku 1991 sa mení názov fakulty na Materiálovotechnologickú fakultu Slovenskej technickej univerzity so sídlom v Trnave. Fakulta sa zamerala na vzdelávanie absolventa univerzitného typu pre širokú oblasť priemyselnej výroby. Menia sa jej študijné odbory tak, aby sa zabezpečila univerzálnosť vzdelania a široká uplatniteľnosť absolventov v praxi. Zvýšený dôraz sa kladie na ich adaptabilnosť a operatívnosť, aby sa zvýšilo ich odborné a spoločenské uplatnenie v prostredí trhovej ekonomiky.

Zmeny nastali aj v jednotlivých oblastiach rozvoja a výskumnej činnosti fakulty: začali sa využívať iné zdroje financovania – fakulta bola úspešná v získavaní prostriedkov Európskej únie v operačných programoch Výskum a vývoj, Vzdelávanie a získala prostriedky na budovanie infraštruktúry a modernizáciu. Vznikli centrá excelentnosti a Univerzitný vedecký park.

MTF STU je Ocenený finalista Národnej ceny SR  za kvalitu  v kategórii organizácie verejného sektora.

V súčasnosti je fakulta akreditovaná ako univerzitná fakulta vysokoškolskej inštitúcie univerzitného typu  v procese komplexnej akreditácie vysokých škôl SR. Profil fakulty umožňuje záujemcom o štúdium študovať v oblastiach materiálového inžinierstva, strojárskych výrobných technológií, aplikovanej informatiky a automatizácie ,integrovanej bezpečnosti, priemyselného inžinierstva. V súčasnosti fakulta zabezpečuje štúdium vo všetkých troch stupňoch štúdia. Počas svojej existencie vychovala viac ako 20 000 absolventov.

sme2a-r945_res.jpg

Raj prírodného snehu Aflenzer Bürgeralm v regióne HOCHsteiermark

Stredisko zimných športov pre milovníkov prírodného snehu

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?

Už dnes si môžete kúpiť SME so špeciálnou prílohou pre budúcich vysokoškolákov.