Pondelok, 22. apríl , 2019

Prehliadky areálu CAMBO v Trnave

CAMBO je komplex výskumných a výučbových pracovísk na Materiálovotechnologickej fakulte STU so sídlom v Trnave poskytujúci unikátne zariadenia a špičkové technológie na podporu vzdelávania a výskumu.

Na Materiálovotechnologickej fakulte (STU) so sídlom v Trnave  vznikli špičkové vedecko-výskumné pracoviská, ktoré tvoria súčasť univerzitného komplexu s názvom CAMBO (CAMpus BOttova). Súčasťou komplexu je i Univerzitný vedecký park a Centrá excelentnosti v areáli na ulici Jána Bottu. Postupné sústredenie výskumných pracovísk a učebných priestorov do jedného areálu (z pôvodných štyroch lokalít v meste) si všetci pochvaľujú.

Otvorenie campusu bolo v decembri 2015. Odvtedy prejavili záujem o prehliadku komplexu  viacerí záujemci. Prvá prezentácia campusu bola venovaná pozvaným domácim i zahraničným  zástupcom z verejného a odborného života,  ďalšia zamestnancom MTF, následne sme areál predstavili s odborným výkladom i zástupcom regionálnych médií a spravodajských agentúr.

V rámci Univerzitného vedeckého parku sa vybudovali objekty a nové vedecké pracoviská. Jedná sa o  Vedecké pracovisko materiálového výskumu s laboratóriami a Vedecké pracovisko  automatizácie a informatizácie výrobných procesov a systémov s laboratóriami. Ich súčasťou sú viaceré špičkové technológie a zariadenia.

Medzi ne patrí napríklad 6MV urýchľovací systém s vysokým prúdom zväzku iónov pre analýzu materiálov a iónovú implantáciu. Medzi ďalšie vedecko-výskumné pracoviská patrí Centrum excelentnosti 5-osového obrábania, Centrum progresívnych diagnostických metód kovových a nekovových materiálov, ale i Centrum výskumu a vývoja kontaktných a bezkontaktných metód merania a Centrum výskumu a vývoja elektrónovolúčových a progresívnych oblúkových technológií zvárania. Navyše rekonštrukciou prešli aj mnohé ďalšie priestory, ako sú napr. prednáškové auly, študovňa Akademickej knižnice, ale aj jedáleň a bufet.sme1a-r638_res.jpg

V prípade záujmu skupiny osôb o prehliadku nás môžete kontaktovať na Oddelení PR (dasa.zifcakova@stuba.sk).

Women in business

Social & business event about all women in business, female professionals and entrepreneurs.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.