Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Nová Kia Sportage už v predaji!

Príďte si ju vyskúšať aj vy, čaká na vás u najbližšieho predajcu Kia!

• Cena vrátane uvádzacieho bonusu sa dostáva na atraktívnych 19 490 Eur
  • Najhorúcejšia novinka roka 2016 „Made in Kia Motors Slovakia“ v Tepličke nad Váhom ako prvá v Európe prichádza práve k slovenským zákazníkom
  • Príďte si ju vyskúšať aj vy, čaká na vás u najbližšieho predajcu Kia!

Značka Kia uvádza na slovenský trh úplne novú Kia Sportage, vlajkovú loď a doslova legendu medzi SUV modelmi na Slovensku, ktorá nanovo definuje svoju triedu brilantným a žiarivým dizajnom a modernými technológiami. Keďže ide o produkt z jedinej európskej výrobnej prevádzky Kia Motors Slovakia, slovenský trh má tu česť byť prvým v Európe, na ktorý prichádza nová Kia Sportage práve v týchto dňoch.

Nová Kia Sportage rozhodne nerobí žiadne kompromisy v oblasti technológií. Inteligentne kombinuje všetky vlastnosti, aby bola v segmente SUV opäť jedinečná - najmodernejšie technológie osvetlenia s asistentom diaľkových svetiel, informačný systém rýchlostného obmedzenia či systém aktívne zabraňujúci vybočovaniu z jazdného pruhu. Jednoducho povedané, nová Kia Sportage môže rozpoznávať dopravné značky, sama núdzovo brzdiť pred prekážkou, alebo sama zaparkovať v pozdĺžnom aj priečnom smere. Praktickým doplnkom je aj automatické bezdotykové otváranie batožinového priestoru s objemom 491 litrov - s plnými rukami nákupných tašiek sa stačí jednoducho priblížiť k autu a piate dvere sa do 3 sekúnd automaticky otvoria.

Pohon zaobstarávajú dva benzínové a dva dieselové motory. Novinkou je benzínový turbomotor 1.6 T-GDi s výkonom 177 koní, ktorý môže spolupracovať so 7-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou. Tento motor je spolu s agregátom 2.0 CRDi k dispozícii aj s pohonom všetkých kolies. Základný model má pod kapotou 1,6-litrový atmosférický agregát s výkonom 97 kW (132 k). Jeho zážihovou alternatívou je prepĺňaná verzia, ktorá dosahuje 130 kW (177 k). Záujemcovia o naftové srdce si budú môcť zvoliť variant 1.7 CRDi so špičkou 85 kW (115 k) alebo dvojliter ponúkaný v dvoch výkonových verziách. Slabšia disponuje maximom 100 kW (136 k), variant s prívlastkom HP sa pýši porciou 136 kW (185 k). Táto motorizácia je špičkou portfólia výkonom i cenou. Nová Kia Sportage je k dispozícii v troch atraktívnych verziách výbavy, označovaných tradične ako Silver, Gold a Platinum. Pre ozajstných nadšencov slovenského SUV je tu aj mimoriadne atraktívna verzia GT Line pre motorizácie 2.0 CRDi a 1.6 T-GDi, vyšperkovaná do skutočných detailov. Kia Sportage má na výber dvanásť farieb laku a množstvo možností individualizácie vzhľadu.

Ako prví si kvality novej Kia Sportage vyskúšali slovenskí motoristickí novinári na európskych jazdách v okolí Barcelony - a reakcie po reálnom vyskúšaní a zážitku s interiérom a novými technológiami sú veľmi pozitívne. Príďte si ju vyskúšať aj vy, čaká na vás u najbližšieho dealera Kia!

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Pandémia spomaľuje inovácie. Spoločnosti šetria

Podniková mobilita rieši základné potreby firmy aj to, akým spôsobom bude spravovať dopravnú politiku i politiku vozového parku.

Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov

K svojim 10. narodeninám dostal aj darček: až 3 ocenenia zo 14. ročníka ASB Gala.

Milan Murcko pri preberaní ceny verejnosti

Pomáhajte čítaním

Kúpou predplatného SME.sk podporíte projekt OMAMA.