Streda, 13. november, 2019 | Meniny má Stanislav

Nová Kia Sportage už v predaji!

Príďte si ju vyskúšať aj vy, čaká na vás u najbližšieho predajcu Kia!

• Cena vrátane uvádzacieho bonusu sa dostáva na atraktívnych 19 490 Eur
  • Najhorúcejšia novinka roka 2016 „Made in Kia Motors Slovakia“ v Tepličke nad Váhom ako prvá v Európe prichádza práve k slovenským zákazníkom
  • Príďte si ju vyskúšať aj vy, čaká na vás u najbližšieho predajcu Kia!

Značka Kia uvádza na slovenský trh úplne novú Kia Sportage, vlajkovú loď a doslova legendu medzi SUV modelmi na Slovensku, ktorá nanovo definuje svoju triedu brilantným a žiarivým dizajnom a modernými technológiami. Keďže ide o produkt z jedinej európskej výrobnej prevádzky Kia Motors Slovakia, slovenský trh má tu česť byť prvým v Európe, na ktorý prichádza nová Kia Sportage práve v týchto dňoch.

Nová Kia Sportage rozhodne nerobí žiadne kompromisy v oblasti technológií. Inteligentne kombinuje všetky vlastnosti, aby bola v segmente SUV opäť jedinečná - najmodernejšie technológie osvetlenia s asistentom diaľkových svetiel, informačný systém rýchlostného obmedzenia či systém aktívne zabraňujúci vybočovaniu z jazdného pruhu. Jednoducho povedané, nová Kia Sportage môže rozpoznávať dopravné značky, sama núdzovo brzdiť pred prekážkou, alebo sama zaparkovať v pozdĺžnom aj priečnom smere. Praktickým doplnkom je aj automatické bezdotykové otváranie batožinového priestoru s objemom 491 litrov - s plnými rukami nákupných tašiek sa stačí jednoducho priblížiť k autu a piate dvere sa do 3 sekúnd automaticky otvoria.

Pohon zaobstarávajú dva benzínové a dva dieselové motory. Novinkou je benzínový turbomotor 1.6 T-GDi s výkonom 177 koní, ktorý môže spolupracovať so 7-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou. Tento motor je spolu s agregátom 2.0 CRDi k dispozícii aj s pohonom všetkých kolies. Základný model má pod kapotou 1,6-litrový atmosférický agregát s výkonom 97 kW (132 k). Jeho zážihovou alternatívou je prepĺňaná verzia, ktorá dosahuje 130 kW (177 k). Záujemcovia o naftové srdce si budú môcť zvoliť variant 1.7 CRDi so špičkou 85 kW (115 k) alebo dvojliter ponúkaný v dvoch výkonových verziách. Slabšia disponuje maximom 100 kW (136 k), variant s prívlastkom HP sa pýši porciou 136 kW (185 k). Táto motorizácia je špičkou portfólia výkonom i cenou. Nová Kia Sportage je k dispozícii v troch atraktívnych verziách výbavy, označovaných tradične ako Silver, Gold a Platinum. Pre ozajstných nadšencov slovenského SUV je tu aj mimoriadne atraktívna verzia GT Line pre motorizácie 2.0 CRDi a 1.6 T-GDi, vyšperkovaná do skutočných detailov. Kia Sportage má na výber dvanásť farieb laku a množstvo možností individualizácie vzhľadu.

Ako prví si kvality novej Kia Sportage vyskúšali slovenskí motoristickí novinári na európskych jazdách v okolí Barcelony - a reakcie po reálnom vyskúšaní a zážitku s interiérom a novými technológiami sú veľmi pozitívne. Príďte si ju vyskúšať aj vy, čaká na vás u najbližšieho dealera Kia!

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?

Už dnes si môžete kúpiť SME so špeciálnou prílohou pre budúcich vysokoškolákov.

Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček

Trápili vás pri dopĺňaní železa kŕče či iné nepríjemné tráviace ťažkosti? Asi preto, že ste správne nevyužili silu prírody.