Utorok, 18. február, 2020 | Meniny má Jaromír

Databáza ponuky spolupráce s praxou

Materiálovotechnologická fakulta STU so sídlom v Trnave sa cieľavedome venuje otázke prepojenia na prax. Vyhľadajte si expertov cez Databázu ponuky na spoluprácu s praxou.

Materiálovotechnologická fakulta STU so sídlom v Trnave sa cieľavedome venuje otázke prepojenia na prax a vytvára zmysluplné nástroje pre formovanie vzťahu fakulty a hospodárskej sféry. Medzi tieto nástroje nepochybne patrí Portál firiem a Databáza ponuky na spoluprácu s praxou. Cieľ aktivity sledoval najmä funkcionality prezentácie možností fakulty, určenie tých lukratívnych ponúk, ktorými fakulta môže hospodársku prax osloviť a najmä, ktorými im môže byť prospešná.

Portál firiem predstavuje platformu firiem, s ktorými fakulta podpísala zmluvu o spolupráci. Na tomto mieste (http://www.portalfiriem.mtf.stuba.sk) sa sprístupňujú informácie o firmách s väzbou na oblasti výskumu fakulty a profil absolventa v súvislosti s jeho uplatnením v praxi. Portál je neustále aktualizovaný tak, aby poskytoval efektívnu informačnú a interaktívnu podporu v oblastiach ako sú spolupráca v oblasti výskumu, možnosť odborných stáží v praxi, popularizácia technického vzdelania a pod. Portál prepája informácie na jednotlivé firmy, umožňuje prezentáciu najnovších úspechov firmy, hľadanie spoločného priestoru pre spoluprácu s fakultou.

Databázou ponuky na spoluprácu s praxou (http://www.ponukapreprax.mtf.stuba.sk/sk/home) oslovujeme všetkých záujemcov z praxe. Základnými prvkami databázy sú nasledovné skupiny údajov: databáza expertíz (t. z. aké expertízy môže fakulta pre prax vykonať), databáza oblastí v ktorých môže fakulta s praxou spolupracovať, strojov, zariadení a technológií, ktorými fakulta disponuje, patentov, ktoré fakulta podala a pod.  Súčasťou týchto informácií je prehľad aktivít, ktoré už fakulta pre prax uskutočnila, na akých projektoch a pre ktoré hospodárske subjekty realizovala fakulta zákazky. Na tomto mieste sú tiež sústredené informácie o prezentáciách jednotlivých firiem na fakulte i prezentácie fakulty, ktoré realizovala pre prax.

Staňte sa našimi partnermi. Navštívte priestor predstavujúci MTF STU ako  vedomostnú inštitúciu, ktorá má výsostný záujem na spolupráci s praxou.

sme3a-r989_res.jpg

Do BILLA športovej rodiny pribudla biatlonistka Paulína Fialková

Vo februári k súčasným mužským ambasádorom pribudla úspešná biatlonistka Paulína Fialková.

Paulína Fialková.

Heroes: Klienti sú naši hrdinovia

Reklamná agentúra sa svojou prácou snaží meniť svet k lepšiemu.

Domácnosti teraz môžu získať dotáciu až 3 400 eur

Národný projekt Zelená domácnostiam II pokračuje aj v roku 2020.