Pondelok, 22. apríl , 2019

Prezentácie firiem na MTF STU v Trnave

Príďte a prezentujte sa na MTF STU so sídlom v Trnave. Realizovaná spolupráca s praxou sa teší vzájomnému uznaniu. Chceme vás predstaviť študentom, výskumníkom a hľadať spoločné riešenia problémov.

Pre výskumnú univerzitu, akou Slovenská technická univerzita je, je neodmysliteľná  intenzívna spolupráca s praxou. Táto činnosť výrazne obohacuje vzdelávaciu aj výskumnú  činnosť, pretože reflektuje na aktuálnu potrebu poskytovania mnohokrát unikátnych riešení  akútnych technických problémov, urýchľuje transfer poznatkov a prináša aj finančné  prostriedky. Je príspevkom univerzity k napĺňaniu Lisabonskej stratégie. Do tejto významnej  činnosti sa popri erudovaných a uznávaných špičkových pracovníkov univerzity veľkou  mierou zapájajú aj študenti, hlavne doktorandi, ktorí majú takto možnosť priameho napojenia  výskumných tém z priemyslu na svoje projekty.  Formy spolupráce univerzity a praxe majú rôzny charakter: sú to úlohy z praxe riešené na základe priamej zmluvy alebo objednávky, výskumné a inovačné projekty riešené spolu s  partnermi z priemyselnej sféry, zapájanie malých a stredných podnikov do riešenia medzinárodných projektov, praxe a stáže študentov v podnikoch doma aj v zahraničí, podpora vzniku malých firiem vychádzajúc ich z prostredia univerzity a ďalšie.  Aj v minulom roku  sa spolupráca s praxou realizovala na pracoviskách univerzity vo veľkom objeme, o čom svedčí prehľad konkrétnych uzatvorených zmluvných projektov s praxou” (cit. Redhammer, R., rektor STU). Materiálovotechnologická fakulta STU so sídlom v Trnave otvára priestor pre všetky firmy a podniky s príbuznou orientáciou, aby sa prezentovali v jej priestoroch. Privítali sme už DMG MORI SEIKI Czech , Sandvik, BLUM - Novotest, Delcam CAD/CAM  a Deutsche Leasing, Seco Tools Group, Robert Bosch, spol. s r. o. České Budějovice, FESTO spol. s.r.o. a mnoho ďalších. Len vzájomnou komunikáciou a poznaním je možné budovať partnerské vzťahy, hľadať spoločný výskumný priestor a riešenia. Príďte k nám, ste u nás vítaní.

sme5a-r676_res.jpg

Women in business

Social & business event about all women in business, female professionals and entrepreneurs.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.