Carolina Herrera propůjčila své jméno značce půvabných parfémů

Carolina Herrera je známá venezuelská módní návrhářka. Ta svůj první parfém představila již osm let po vzniku vlastní společnosti, psal se rok 1988. Carolina Herrera je typická v tom, že své parfémy s oblibou čísluje a číslo rovněž představuje samotný název vůně. Co znamená kombinace čísel 537-212 dlouho věděla jen ona sama. Možná šlo o "tajnou" číselnou kombinaci k jejímu sejfu, každopádně jde o název vůně, se kterou si získala největší ohlas, oblibu a na které si udělala své jméno...

2677-largedefault-r571_res.jpgAž po čase přišla Herrera s pravdou ven. Tak chytře prezentovaný a zároveň ukrytý význam čísel by neuhádl ani samotný rodilý NewYorčan. Jde totiž o obyčejnou telefonní předvolbu newyorského Manhattanu. Ten si Carolina Herrera hned po své první návštěvě až natolik zamilovala, že se do něj nakonec i přestěhovala.

32066-largedefault-r529_res.jpgNásledná hvězdná kariéra této značky dala za vznik nejen toaletním vodám, těžkým parfémům, ale i deosprejům, tělovým mlékům, sprchovým gelům, dokonce i vod po holení pro muže a dalším a dalším kosmetickým produktům. Carolina Herrera spolupracovala vždy pouze s těmi nejlepšími parfuméry, kteří se podíleli na vzniku těch nejtklivějších vůní, které jsou typické pro tuto značku.

Jsou to jména, jako je Alberto Morillas, Rosendo Mateu, či dokonce Ann Gottlieb. Jejich profesionální nosy vytvořily podle veřejnosti smyslné a zároveň svěží a optimistické vůně, nejčastěji s výtažky z ozdravného květu jasmínu, těžkých bulharských růží a dalších rostlin, keřů nebo stromů.

2674-largedefault-r833_res.jpg

Mezi základní ingredience, jako u mnoha dalších značek, patří především cedrové dřevo. Na ukázku - 212 Sexy Men - pánská vůně, symbolizující mládí, svobodu a radost či nezávaznost, je složená se zelených tónů, bergamotu, mandarinky, kardamomu, pepře, aksamitníku, vanilky, mošusu a ambry.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.

Park pod Kolibou prepája mesto s prírodou

Projekt Park pod Kolibou v prémiovej štvrti Bratislavy mení pojem rodinné bývanie.