Sobota, 20. apríl , 2019

MTF STU členom medzinárodných organizácií

Členstvo v medzinárodných organizáciách, orgánoch, komisiách a inštitúciách zahraničných škôl, výskumných inštitúcií a renomovaných vedecko-výskumných subjektoch je prejavom kreditibility, ...

Proces transformácie európskych univerzít, ktorý podporujú tvorcovia národných stratégií a politík pre rozvoj inovácií a zlepšenie konkurencieschopnosti, sa začal v 80. rokoch minulého storočia vo Veľkej Británii. Tieto aktivity boli orientované najmä na podnietenie komercionalizácie vedeckých výsledkov dosiahnutých v akademickom prostredí. Okrem finančných stimulov sa začali podporovať aj neformálne spôsoby, najmä výmena odborníkov a podnecoval sa vznik partnerstiev medzi firmami, výskumnými organizáciami, univerzitami či združeniami. Univerzity tak začali byť významným prispievateľom do ekonomického rozvoja svojich regiónov

sme10a-r330_res.jpg

Certfikované členstvo v medzinárodných organizáciách, orgánoch, komisiách a inštitúciách zahraničných škôl, výskumných inštitúcií a renomovaných vedecko-výskumných subjektoch  prispieva  nielen k rozvoju medzinárodných vzťahov, ale aj k udržiavaniu dobrého imidžu fakulty doma i v zahraničí. Získanie certifikátu členstva je prejavom kreditibility, uznania a profesionálnej odozvy v oblasti pôsobenia a hlavne v oblasti vedy a výskumu. MTF STU so sídlom v Trnave je inštitucionálnym členom medzinárodných organizácií ako sú ATZK- Asociace pro tepelné zpracování kovů, EAI – European Alliance for Innovation, EEDC/SEFI – European Engineering Deans Council, ENETOSH - European Network Education and Training in Occupational Safety and Health, EPWS - European Platform of Women Scientists, KMM-VIN - European Virtual Institute on Knowledge Based Multifunctional Materials AISBL.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.