#SIEŤ chce zmeniť volebný systém

#SIEŤ plánuje zmeniť volebný systém tak, aby boli politici bližšie k ľuďom.

#SIEŤ plánuje zmeniť volebný systém tak, aby boli politici bližšie k ľuďom a aby niesli zodpovednosť v priebehu celého volebného obdobia. Preto chce do dvoch rokov od parlamentných volieb zaviesť viac volebných obvodov. "Občania z regiónov dnes doplácajú na jeden volebný obvod tým, že medzi voličom a poslancom neexistuje územné spojenie. Keď budú poslanci volení v regiónoch, budú motivovaní pracovať v prospech občanov zo svojho obvodu," povedala podpredsedníčka #SIETE Katarína Macháčková.

Druhou zmenou volebného systému má byť zodpovednosť politikov za výkon svojho mandátu v priebehu celého volebného obdobia. "Nestačí si raz za štyri roky vypýtať mandát a potom nerušene vládnuť. Voliči by mali mať možnosť v  priebehu volebného obdobia povedať, čo si myslia o výkone svojich zástupcov. Tak, ako to robia v  prípade odvolateľných starostov," skonštatovala Macháčková, primátorka Prievidze. V prípade, že by voliči neboli spokojní s výkonom mandátu svojho poslanca, mohli by ho za istých okolností odvolať.

#SIEŤ chce tiež posilniť úlohu obcí a regiónov pri rozhodovaní o  verejných službách ich ďalšou decentralizáciou. "To však vyžaduje reorganizáciu samosprávy tak, aby bola schopná tieto úlohy plniť," doplnila Macháčková. Okrem toho chce #SIEŤ presadzovať rozmiestnenie centrálnych orgánov verejnej správy naprieč Slovenskom. "Prispejeme tým k  spravodlivejšej deľbe príležitostí medzi regióny, aby sme im umožnili podieľať sa na spoločnom diele," hovorí Macháčková.

objednávateľ: #Sieť, Röntgenova 28, 851 01 Bratislava, IČO: 42 362 644

dodávateľ: LP Promotion, s.r.o., Uránová 2, 821 02 Bratislava, IČO: 36 658 197

dodávateľ priestoru: Petit Press, a.s.,  Lazaretská 12, Bratislava 1, 811 08, IČO:  35 790 253

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.