Luxusní vůně, které jsou skutečně in

Které parfémy jsou v současné době in? Které jsou schovány ve vitrínách na očích všem, avšak pro užití jen těch nejvášnivějších uživatelů? Které vůně jsou luxusem bez nutnosti vybílení peněženky? Které jsou veřejným tajemstvím dokonalosti?

Van Cleef a Arpels - Féerie

Dámská vůně francouzské značky, která se zabývá rovněž výrobou šperků a hodinek. Nenaleznete krásnější flakón, který by se více vyjímal na vašem toaletním stolku. Tento je doslova zbroušenou křišťálovou koulí s víčkem v podobě víly, sedící na větvi. Autor přišel se svou značkou na trh v roce 1896, svůj první butik však otevřel až v roce 1906, a to přímo v Paříži. Van Cleef si získal věhlas však především díky odborné znalosti v oblasti drahých kamenů, a právě tyto znalosti tvůrci zužitkovali na baleních jednotlivých parfémů, které vypadají jako drahokamy.

3999-thickboxdefault-r376_res.jpg

Věrnými zákazníky této na příliš známé značky, však o to hodnotnější, jsou či byly například takové osoby, jako je Sophia Loren, Brigitte Bardot, Claudia Cardinale, Julia Roberts nebo Uma Thurman. Zkrátka značka si vybírá zákazníka. Féerie se skládá z černého rybízu, fialky, italské mandarinky, jasmínu, z bulharské růže, florentského kosatce a z vetiveru z haiti. Víla Van Cleefa tak musela procestovat mnoho zemí, aby nasbírala potřebné suroviny

Vera Wang - Lovestruck

Veru snad není třeba představovat ani omladině, pro kterou je mezigenerační inspirací. Vera Wang je něco jako Andy Warhol se svými plátny. Vera má však za plátno flakony svých vůní . Původně spjatá spíše se svatebními šaty, smyslem pro módu a zájmem o balet, se tato módní návrhářka dala i na "návrhy" parfémů. Jelikož byla její první práce spolupráce se světoznámým časopisem Vogue, měla cestičku již tak nějak vyšlapanou.

36911-thickboxdefault-r850_res.jpg

Dost ale k závisti, Lovestruck vůně vypadá sama o sobě, že čerpá z baletní sféry. Je jako květina, plovoucí po hladině během představení Labutího jezera. Suroviny, z kterých je složená, naleznete na českých zahrádkách jen horko těžko, je to mandarinka, guave, angelika, tuberóza, lotos, pižmo a dřeviny.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.