Štvrtok, 25. apríl , 2019

Rozhovory s praxou na MTF STU

stav priemyselného inžinierstva a manažmentu Materiálovotechnologickej fakulty STU so sídlom v Trnave prepája teóriu a prax.

Ústav priemyselného inžinierstva a manažmentu Materiálovotechnologickej fakulty STU so sídlom v Trnave je organizátorom mimoriadne úspešného cyklu prednášok Rozhovory s praxou. Organizuje ich od roku 2012. V diskusiách sa hovorí otvorene o témach napr. orientácie hospodárstva SR na automobilový priemysel, o potrebe vytvárania výskumno-vývojovej základne aplikovaného výskumu pre priemysel a o zapojení univerzít do tohto procesu, o problémoch logistiky či cotrolingu. Účastníci týchto prednášok mali možnosť  dozvedieť sa o kľúčových ukazovateľoch výkonnosti a samotnom procese riadenia výkonnosti konkrétneho podniku. Zaujímavosťou boli informácie o  strategických ukazovateľoch, myšlienkach  prepojenia praxe a teórie.

sme20a-r560_res.jpg

Hosťami týchto podujatí boli osobnosti priemyselnej praxe. Od roku 2012 to boli napr. prezident Združenia automobilového priemyslu SR Dr.h.c. Ing. Jozef Uhrík, CSc., Ing. Peter Čirka –  generálny riaditeľ pre východnú Európu v spoločnosti Johnson Controls a absolvent Materiálovotechnologickej fakulte STU so sídlom v Trnave, doc. Ing. Štefan Rosina, PhD. – predseda predstavenstva a generálny riaditeľ MATADOR Holding, a.s.  a ďalší významní predstavitelia podnikovej praxe.

Okrem toho ústav pravidelne organizuje návštevy do priemyselných podnikov, alebo vytvára priestor pre prezentáciu firiem na fakulte. Takou bola naposledy  odborná prednáška zástupcov spoločnosti Robert Bosch České Budějovice, ktorá sa uskutočnila v rámci predmetu Podniková logistika. Prednáška Ing. Vladimíra Ušáka – odborného konzultanta z oblasti priemyselného inžinierstva s témou „Optimalizácia podnikových logistických procesov a uplatnenie princípov Lean v podnikovej logistike“ bola prínosná nielen pre študentov, ale všetkých ktorí sa tohto podujatia zúčastnili.

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.

Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?

Na bratislavskom Tyršovom nábreží vyrástol obrovský stan, ktorý bude hostiť unikátny technologický festival.