Streda, 26. február, 2020 | Meniny má Viktor

Materiálovotechnologická fakulta účastníkom veľtrhov

Materiálovotechnologická fakulta STU so sídlom v Trnave je účastníkom medzinárodných strojárskych veľtrhov, na ktorých prezentuje svoje vedecké portfólio a možnosti spolupráce, ale i konfrontácie s pr

Otázka prezentácie výsledkov vzdelávacej a vedecko-výskumnej činnosti, výskumných úspechov a vedeckého potenciálu fakulty je jednou z dôležitých oblastí pre dosahovanie kreditibility a uznania vo vonkajšom prostredí. Len štrukturálnou prezentáciou a propagáciou úspešnosti bude môcť vystupovať fakulta v pozícii uznávaného partnera pre vedecký a výskumný priestor, t. z. neustále informovať o vedeckom portfóliu inštitúcie, presviedčať o jej jedinečnosti a dávať do pozornosti jej výnimočné prvky, ktorými sa odlišuje od ostatných.

Cieľom účasti fakulty na medzinárodných strojárskych veľtrhoch v Brne, alebo v Nitre je vždy podporiť prenos výsledkov výskumu do priemyselnej praxe a napĺňanie dlhodobého cieľa fakulty pre aktívne nadviazanie kontaktov pre spoluprácu s priemyslom a prezentáciu vedecko-výskumných aktivít fakulty. Ide o sústredenú ponuku vedecko-výskumných kapacít pre priemyselné využitie ako prejav skutočného záujmu fakulty na riešení problémov praxe.  Odborníci sa zhodujú v názore, že veľtrhy a výstavy sú síce najdrahšou, ale zato najúčinnejšou formou propagácie. Máloktorý iný nástroj je schopný spojiť reprezentáciu fakulty s jej profilom v celej šírke a s osobným kontaktom so zákazníkom. Výstava/veľtrh je multifunkcionálne médium, ktorým  je možné splniť mnohostranné funkcie. Výstava/veľtrh prináša konkrétny predmet v jeho realite a tak poskytuje  najkomplexnejšie informácie. Okrem toho je pri týchto reklamných akciách prítomný aj osobný kontakt – dialóg so zákazníkom. Výstavy a veľtrhy vytvárajú tiež priestor na uzatváranie kontraktov medzi podnikmi pôsobiacimi v podobnej alebo rovnakej sfére priemyslu. Kvalitná prezentácia fakulty  sa stáva platformou na vytvorenie spätnej väzby. Výstavy a veľtrhy umožňujú nielen komunikáciu, ale aj konfrontáciu. Účasťou na výstavách, resp. veľtrhoch možno dosiahnuť vysokú intenzitu osobného kontaktu medzi vystavovateľom a zákazníkom. Osobný dialóg medzi vystavovateľom a návštevníkom stánku má vysokú hodnotu, pretože len týmto komunikačným prostriedkom možno získať efektívne nové vzťahy a zintenzívniť vzťahy existujúce. V národnej i medzinárodnej konkurencii zaujíma vzťah osobnej dôvery medzi obchodnými partnermi strategický faktor úspechu. A práve o toto sa MTF STU snaží – byť uznávaným partnerom pre prax.

sme22a-r574_res.jpg

Bude ďalší Učiteľ Slovenska práve z vášho mesta alebo obce?

Komenského inštitút už tretíkrát vyzýva všetkých, aby nominovali výnimočných učiteľov na ocenenie Učiteľ Slovenska.

Bývanie stvorené pre šťastné detstvo

Hľadáte bývanie, zohľadňujúce unikátne potreby detí? Ako by malo vyzerať pravé „kids friendly“ bývanie? A kde ho nájdete?

Angličtina nielen pre maturantov

Prílohy s vypracovanými maturitnými otázkami nájdete v SME 26. a 27. februára.