Pondelok, 22. apríl , 2019

Pristarý na internet? Polus dáva „stopku“ generačným predsudkom

Máte doma staršieho rodinného príslušníka, čo namiesto internetu hovorí o „internetoch“? Pomôžte mu preklenúť nedôveru z neznámeho. V digitálnej ére nie je miesto pre generačné predsudky.

Máte doma staršieho rodinného príslušníka, čo namiesto internetu hovorí o „internetoch“? Pomôžte mu preklenúť nedôveru z neznámeho. V digitálnej ére nie je miesto pre generačné predsudky a aj dôchodcovia môžu vyťažiť maximum z neustále sa zvyšujúceho potenciálu online sveta. V Poluse vedia, ako na to.

Zdokonaliť sa v počítačovej gramotnosti  budú mať možnosť  v rámci špeciálneho  projektu Vnúčik, ktorý sa uskutoční v dňoch 15. a 16. marca 2016 od 10.00 v priestoroch Digipointu v Polus City Center pod záštitou spoločnosti Learn2Code. Vítaní sú všetci najmä vo veku od 50 rokov s intenzívnym záujmom o dianie naokolo, chuťou učiť sa nové veci a odhaľovať expanzívne rozmery kybersveta. Predchádzajúce skúsenosti s internetom nie sú pritom podmienkou.

Súčasťou projektu Vnúčik bude workshop „Ako plávať v mori internetu a neutopiť sa” so začiatkom vždy o 11:00.

Tento kurz dá prítomným odpovede na otázky, čo je prehliadač, čo internet a internetová reklama, a ako s danými pojmami narábať v praxi. Záujemcovia sa priamo od kvalifikovaných lektorov dozvedia, ako sa rýchlo a efektívne orientovať vo virtuálnom priestore bez toho, aby na nich doľahla ťarcha informačného pretlaku.

Počas dvoch dní sa návštevníci oboznámia so základnou prácou s internetom, naučia sa, ako na internete vyhľadať  praktické informácie – správy, počasie, televízny program, recepty alebo zábavu. „Cieľom kurzu je zvýšiť komfort seniorov, pre ktorých práca s počítačom nie je intuitívna záležitosť, ako je to u neskôr narodených, a môžu mať preto zábrany voči ich používaniu. Projekt spúšťame v súlade s filozofiou Polusu počúvať potreby svojich zákazníkov, neustále im ponúkať nové typy nadštandardného servisu, a v neposlednom rade – myslieť pri tom na všetky vekové kategórie,“ uviedla online marketingová manažérka Polus City Center Zuzana Špičková.

Inštruktori kurzu budú pripravení odpovedať na doplňujúce otázky účastníkov a ponúknu im tak poradenstvo na odbornej, pritom však zrozumiteľnej úrovni s dôrazom na individuálny prístup. Vstup na akciu je bezplatný, laptopy a drobné občerstvenie budú k dispozícii priamo na mieste.

Ak vás informácia o kurze pre seniorov zaujala, prípadne zvažujete, že by sa hodil vašim rodičom či starým rodičom, stačí prísť 15. a 16. marca od 10:00 do priestoru Digipoint na 1. poschodí v Poluse.

www.digipoint.sk, www.polus.sk

vnucik-vertikal-r725_res.jpg

Women in business

Social & business event about all women in business, female professionals and entrepreneurs.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.