Sobota, 20. apríl , 2019

Výber vysokej školy je dôležitý medzník v živote stredoškolákov

Každý rok sa študenti stredných škôl rozhodujú, na ktorú vysokú školu a fakultu si podajú prihlášky. Pedagógovia Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre sa vybrali priamo za nimi.

Výber vysokej školy a fakulty je dôležitým životným medzníkom veľkej väčšiny stredoškolákov. Každý rok sa študenti a absolventi stredných škôl rozhodujú, na ktorú vysokú školu a fakultu si podajú prihlášky.

S cieľom priblížiť stredoškolákom štúdium na našej alma mater, sa takmer 20 pedagógov Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre  zúčastnilo na propagačných prezentáciách pre žiakov študujúcich na stredných školách. Záujemcovia získali podrobné informácie o  akreditovaných študijných programoch ponúkaných v akademickom roku 2016-2017, a to nielen na úrovni bakalárskych, ale aj chronologicky nadväzujúcich inžinierskych a doktorandských stupňov štúdia. Zároveň sa zoznámili s priebehom prijímacieho konania, termínmi podávania tlačených a elektronických formulárov prihlášok a  vysokoškolskou legislatívou. Otázky uchádzačov o štúdium boli najčastejšie zamerané na možnosti uplatnenia, dopyt zo strany zamestnávateľov, ponuku zahraničných mobilít, možnosti využívania výpočtovej techniky v rámci výučby, účasť pri riešení aktuálnych výskumných problémov s možnosťou ďalšieho odborného rastu v priebehu doktorandského štúdia, ale aj na vybavenie študentských domovov či ponuku  kultúrnych a športových aktivít.

Okrem realizovaných náborov sa prodekani FAPZ v januári a februári zúčastnili na výstavách Kam na vysokú školu (v Trnave, Prešove, Žiline), ktoré pomáhajú návštevníkom - žiakom stredných škôl, pedagógom a rodičom -  rozhodnúť sa, na ktorú univerzitu si podať prihlášku. Okrem našej fakulty sa tu prezentovali univerzity zo Slovenska i zahraničia. Záujemcovia o štúdium mali počas výstav možnosť absolvovať množstvo sprievodných aktivít na úrovni výberových prednášok, okrúhlych stolov a osobných rozhovorov.

dsc04734-r119_res.jpg

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.