Piatok, 19. apríl , 2019

Ocenenie pre MTF STU

Pri príležitosti 25. výročia vzniku Zväzu slovenských vedeckotechnických spoločností bola Materiálovotechnologickej fakulte STU so sídlom v Trnave udelená pamätná plaketa ZSVTS. Slávnostné zhromaždenie bolo organizované pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky, pána Andreja Kisku počas konferencie – FITS 2015 – Fórum inžinierov a technikov Slovenska s mottom 25 rokov premien vedy a techniky na Slovensku.

Pamätnú plaketu za MTF STU prevzali prodekan pre vnútorné a zahraničné vzťahy prof. Ing. Milan Marônek, CSc. a prodekan pre rozvoj doc. Ing. Peter Pokorný, PhD.

Ocenenie fakulty je odozvou na nepretržitú snahu fakulty v oblasti  prípravy budúcich inžinierov a technikov pre úlohy v oblasti inovácií, riadenie tvorivého potenciálu inžinierov a technikov a efektívneho prenosu poznatkov medzi akadémiou a praxou.

Fórum inžinierov a technikov Slovenska je pokračovaním tradície každoročných stretnutí ZSVTS, ktoré majú za cieľ poskytnúť platformu pre výmenu myšlienok inžinierov a technikov z najrôznejších odborných oblastí a pre hľadanie riešení ako odstrániť bariéry vo využití tvorivého potenciálu.

25-r185_res.jpg

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.