Philip Morris patrí k najlepším zamestnávateľom Slovenska

Najväčší distribútor tabakových výrobkov na Slovensku, spoločnosť Philip Morris Slovakia s. r. o. získal certifikát Top Employer Slovakia 2016. K špičke najlepších slovenských zamestnávateľov patrí firma najmä vďaka pracovným podmienkam, rozvoju talentov a zlepšovaniu zamestnaneckých praktík na vysokej úrovni.

Pobočke celosvetovej spoločnosti pôsobiacej na Slovensku sa darí držať medzi firmami patriacimi k najlepším tunajším zamestnávateľom už niekoľko rokov po sebe. V rokoch 2011 až 2013 získala ocenenie Najlepší zamestnávateľ, vlani a aj tento rok jej udelili medzinárodnú certifikáciu Top Employer Slovakia.

Philip Morris Slovakia s.r.o. je najväčším distribútorom tabakových výrobkov na Slovensku, v roku 2015 zamestnávala na Slovensku spolu 140 zamestnancov, z toho 56 žien a 84 mužov s vekovým priemerom 37 rokov. "Ľudský kapitál je kľúčovým faktorom pre náš podnikateľský úspech. Vážime si našich ľudí a usilovne pracujeme na to, aby sme boli i naďalej vyhľadávaným a spoľahlivým zamestnávateľom," povedal Jeffrey Hoh, generálny riaditeľ Philip Morris Slovakia s.r.o.

Ocenenie pre najlepších

Certifikácia Top Employer Slovakia udeľuje spoločnosť Top Employers Institute. Inštitút s celosvetovou pôsobnosťou od roku 1991 sleduje a certifikuje úroveň pracovného prostredia.

Ocenenie Tom Employer inštitút udeľuje po nezávislom overovaní riadenia ľudských zdrojov ako aj podmienok, ktoré firmy ponúkajú svojim zamestnancom a zohľadnení niekoľkých kritérií: stratégia talentov, plánovanie pracovnej sily, prijímanie nových zamestnancov, školenie a rozvoj, riadenie pracovného výkonu, rozvojvodcovských schopností, riadenie kariéry a nástupníctva, odmeňovanie a zamestnanecké výhody a celková kultúra pracovného prostredia.

kateřina burešová, manažérka ľudských zdrojov philip morris slovakia s.r.o.

Spoločnostiam certifikácia pomáha pritiahnuť pozornosť talentovaných potenciálnych zamestnancov a celkovo zdôrazniť úlohu dobrého pracovného prostredia pre zamestnancov. „Toto ocenenie je výsledkom našej kontinuálnej snahy vychádzať v ústrety potrebám zamestnancov. Prostredníctvom programov šitých na mieru a individuálnych rozvojových plánov sa snažíme prilákať, motivovať a udržať si talenty s globálnou perspektívou. Toto ocenenie nás motivuje do ďalšej práce,“ uviedla manažérka ľudských zdrojov Philip Morris Slovakia s.r.o. Kateřina Burešová.

Spokojnejší zamestnanci

Podľa štúdie poradenskej a outsourcingovej firmy v oblasti riadenia ľudských zdrojov Aon Hewitt sa najlepším zamestnávateľom darí motivovať svojich zamestnancov lepšie ako ostatným spoločnostiam. Držitelia cien pre najlepších zamestnávateľov majú v porovnaní s konkurenciou výrazne viac motivovaných zamestnancov. Vyššia motivovanosť na seba viaže aj vyššiu spokojnosť ľudí, a to vo všetkých oblastiach ich pracovného života.

V spoločnosti funguje tiež pravidelná rotácia pracovných pozícii, tréning zamestnancov, priradenie špeciálnych úloh, koučing a možnosť získania pracovných skúseností v zahraničí. Spoločnosť taktiež má pre čerstvých absolventov a ľudí s menej než dvojročnou praxou 18-mesačný program, počas ktorého vystriedajú niekoľko funkcií a typov práce. Jeho cieľom je umožniť talentom čo najefektívnejšie poznanie spoločnosti s potenciálom akcelerácie rastu s globálnou perspektívou. Výhodné podmienky na pracovisku potvrdzuje aj zamestnankyňa Jana Hečková, ktorá vo firme pôsobí ako Manažérka pre regulačné a fiškálne záležitosti: „Pracovať pre Philip Morris mi umožňuje jednak venovať sa môjmu synovi, ale zároveň mi dáva priestor pre kariéru. Spolu s mojím nadriadeným sme našli spôsob ako skĺbiť pracovný čas aj súkromie. Moje víkendy začínajú vo štvrtky večer a s pripojením k internetu si môžem veľmi flexibilne zorganizovať svoju prácu." Výhodami práce v spoločnosti Philip Morris Slovakia je flexibilný pracovný čas aj možnosť pracovať na skrátený úväzok. Firma vychádza v ústrety zamestnancom, ktorí sú rodičmi alebo ešte študujú. Ponúka možnosť pracovať z domu a viaceré benefity matkám a otcom. Poskytuje napríklad jednorázový finančný príspevok pri narodení dieťaťa a aj voľno nad rámec Zákonníka práce a tiež časovú flexibilitu a finančnú podporu tým, ktorí sa od rodičovských povinností vracajú späť do práce.

Zodpovední aj voči verejnosti

Spoločnosť pôsobiaca na trhu distribúcie tabakových výrobkov nie je zodpovedná a ústretová len voči vlastným zamestnancom, ale uvedomuje si tiež svoju spoločenskú zodpovednosť. Kladie veľký dôraz na dôležitosť zamedzenia predaja tabakových výrobkov neplnoletým. Niekoľko rokov pôsobí v projekte Na veku záleží zameranom na vzdelávanie verejnosti a predajcov tabakových výrobkov. Každoročne sa v rámci projektu zaškolí až 20 000 predajcov. Cieľom je naučiť predajcov lepšie chápať svoje práva a povinnosti týkajúce sa zákazu predaja tabakových výrobkov osobám mladším ako 18 rokov. Philip Morris Slovakia je členom Business Leaders Forum, ktoré sa hlási s zodpovednému podnikaniu na Slovensku.

topemployerslovakia2016-r805_res.jpg

topemployereurope2016-r376_res.jpg

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.