Zodpovednosť s tradíciou

Slzy šťastia, nadšenie, adrenalín i endorfíny.

Slzy šťastia, nadšenie, adrenalín i endorfíny. K tomu pomocnú ruku pre rozvíjajúci sa talent, športového ducha, uznanie kvalitného umenia, kúsky dýchajúcej zelene a v neposlednom rade pocit spolupatričnosti. To všetko v snahe spraviť ľudom na Slovensku život lepším poskytuje jedna z najväčších slovenských spoločností Slovnaft.

Slovnaft rozvíjal svoje aktivity v oblasti spoločenskej zodpovednosti už v časoch, keď ich väčšina spoločností nepovažovala za prioritu a tému, ktorej by sa mali komplexne venovať. Aj preto sa úcta k okolitému prostrediu a životu stali súčasťou každodenného života firmy.

V súčasnosti Slovnaft rozvíja niekoľko pilierov spoločenskej zodpovednosti, najmä podpora športu, kultúry, ekológie a mladých talentovaných ľudí. Historicky asi najdlhšie trvanie má prepojenie so športom. Aktuálne je to partnerstvo v najvyššej hokejovej súťaži, a to nielen s jej základnou časťou, ale i záverečnými bojmi o pohár, ktoré nesú názov SLOVNAFT Play Off. S futbalom, nemenej populárnym športom na Slovensku, je spoločnosť prepojená cez najvyššiu pohárovú súťaž SLOVNAFT CUP. hockey-league-1-r537_res.jpg

Ako výrobca palív je Slovnaft aktívni aj v motoristickom športe. Je generálnym partnerom motocyklového jazdca Štefana Svitka, ktorý na najprestížnejších pretekoch Rely Dakar získal pre Slovensko historický úspech v podobe strieborného miesta. V Štefanovi sa spája talent s drinou, podobne ako aj u ďalších zhruba 300 mladých a nádejných športovcov, vedcov i umelcov, ktorých Slovnaft  už po 9. krát podporil v rámci grantového programu Talenty Novej Európy.

Spraviť okolitý svet lepším sa nesnaží iba samotná spoločnosť, ale aj jej zamestnanci. Tí sa pravidelne zapájajú do viacerých dobrovoľníckych aktivít, ako napr. Biela pastelka, Deň narcisov, firemné darovanie krvi či vyčistenie Vtáčieho ostrova v blízkosti vodného diela Gabčíkovo. Navyše, pravidelne organizujú Vianočné trhy, kde zisk z vlastnoručne vyrobených produktov venujú na charitatívne účely. Ľudové umenie je národným pokladom, ktorý si naša krajina prísne stráži, preto je jeho podpora aj v podobe folklórneho súboru Lúčnica neodmysliteľnou súčasťou spoločnosti už niekoľko rokov. Slovnaft taktiež patrí k dlhodobým podporovateľom medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest v Trenčianskych Tepliciach. Od roku 2005 aj vďaka jeho pomoci vyrástol na kvalitný festival, ktorý navštevujú významné filmové a režisérske hviezdy. Kúsok divadelného umenia a radosti z predstavenia umožnil už viac ako 25 tisíc žiakom základných škôl situovaných v obciach a menších mestách projekt So Slovnaftom do divadla. Spoločnosť im plne hradí cestovné náklady spojené s autobusovou dopravou až do siedmich divadiel na Slovensku.

saunadubravica-r454_res.jpg

Slovnaft zase v spolupráci s nadáciou Ekopolis už od roku 2006 podporuje ochranu životného prostredia prostredníctvom grantového programu Zelené oázy. Za celý čas jeho existencie sa na Slovensku zazelenalo viac ako 200 miest, parkov i školských dvorov. Na to, že „aj kvapka oleja sa ráta“, chce spoločnosť cez rovnomenný projekt upozorniť najmä milovníkov vyprážaných jedál. Namiesto vyliatia oleja do kanalizácie, ktoré je záťažou pre životné prostredie, ho môžu ľudia priniesť na čerpacie stanice.

Pre spoločnosť Slovnaft je cťou i potešením, ak môže aspoň malou čiastkou prispieť k tomu, aby bol život na Slovensku lepším. O to viac, ak jej aktivitu ocenia zainteresované strany. Za posledné roky sa Slovnaft preto pýši  dvojnásobným Ocenením za zodpovedné podnikanie a firemnú filantropiu v súťaži VIA BONA.

Poľovníkom sa nestaneš, musíš sa ním narodiť!

Tobiáš Komanický začal hrať na poľovnícky roh ako 12-ročný. Dnes reprezentuje SPU v Nitre na prestížnych súťažiach trubačov.

Bratislava začína s výstavbou bulváru Mlynské nivy

Investor HB Reavis začína s celkovou rekonštrukciou ulice Mlynské nivy.

Tréningové moduly HACCP online

Na SPU v Nitre diskutovali o vytvorení HACCP tréningových modulov v oblasti bezpečnosti potravín a krmív

Kuba má záujem o spoluprácu s SPU v Nitre

Vedenie SPU v Nitre privítalo na pôde univerzity delegáciu, vedenú veľvyslankyňou Kuby na Slovensku, Yamilou Soniou Pita Montes.