Štvrtok, 17. október, 2019 | Meniny má Hedviga

Neziskovky, školy, škôlky. Grant z Nadácie Tesco je tu!

Radi by ste získali grant na aktivity vašej organizácie? Využite príležitosť Nadácie Tesco a podajte si žiadosť. Elektronický formulár je otvorený ešte do 3. apríla 2016 na webstránke www.darca.sk.

Radi by ste získali grant na aktivity vašej organizácie? Využite príležitosť Nadácie Tesco a podajte si žiadosť. Elektronický formulár je otvorený ešte do 3. apríla 2016 na webstránke www.darca.sk

Jedinečná príležitosť, ako podporiť lokálne projekty, je otvorená pre široké spektrum organizácií. Ste nezisková organizácia, občianske združenie, centrum voľného času, škola, materská škola, miestna samospráva či rozpočtová a príspevková organizácia? Máte zaujímavú myšlienku či aktivitu a hľadáte možnosti získať grant? Potom neváhajte a zapojte sa do programu "Vy rozhodujete, my pomáhame", v ktorom Nadácia Tesco podporí až 77 organizácií po celom Slovensku celkovou sumou 100 000 eur, t. j. každý projekt sumou rovných 1 300 eur.

Program je zameraný na podporu lokálnych aktivít, ktoré budú prospešné pre miestne komunity na celom Slovensku. Všeobecne by mali byť projekty zamerané na obnovu a zlepšenie verejných priestranstiev, parkov, ihrísk, podporu rozvoja komunitného života, vzdelávacie aktivity, podporu zdravého životného štýlu, sociálne slabších a znevýhodnených skupín spoluobčanov, detí alebo nezamestnaných. Vítaná je tiež participácia členov miestnych komunít, občanov alebo zamestnancov spoločnosti Tesco, ktorí môžu jednotlivé projekty odporúčať a spolupodieľať sa na ich realizácii aj ako dobrovoľníci.

Aké konkrétne projekty majú šancu uspieť? Predovšetkým tie, ktoré majú verejnoprospešný rozmer. Tesco tak v minulom roku z podobného grantového programu napríklad zrevitalizovalo detské ihrisko v centre Myjavy, dopravné ihrisko v Turčianskych Tepliciach, vytvorila sa oddychová zóna pre občanov Starej Turej, Spojená škola Belá vybudovala kuchynku pre žiakov, opravila sa strecha Detskej železnice v Košiciach, TJ Višňové zariadilo fitnescentrum, premenili sa mnohé priestory na nové vzdelávacie centrá či telocvične a desiatky ďalších, ktoré dodnes slúžia komunitám v jednotlivých oblastiach Slovenska. Takisto boli podporené rôzne vzdelávacie krúžky pre deti či sociálne znevýhodnených občanov. A mnohé iné...

Ak ste občanom, ktorému záleží na svojom okolí a viete o nejakom zaujímavom projekte, ktorý by si zaslúžil podporu vo forme grantu, oslovte organizáciu. Všetky podrobné informácie o programe "Vy rozhodujete, my pomáhame" sú dostupné v grantovej výzve zverejnenej na webstránke www.tesco.sk/pomahame

Udržateľné úspešné podnikanie na Slovensku a v Bulharsku

Univerzita národného a svetového hospodárstva v Sofii v spolupráci s EU v Bratislave zorganizovali medzinárodnú konferenciu.

Slováci sú chlebovým národom

Slováci sú chlebovým národom a až dve tretiny z nás jedia na raňajky chlieb a pečivo.

Kedy je správny čas nasťahovať sa do novostavby?

Pozor na znečisťujúce látky v interiéri.