Piatok, 19. apríl , 2019

Berner je na Slovensku už desať rokov

Po celom Slovensku má firma takmer sedemtisíc zákazníkov. Prvého apríla 2016 oslavuje firma Berner desať rokov od začiatku svojho pôsobenia na Slovensku.

Po celom Slovensku má firma takmer sedemtisíc zákazníkov. Prvého apríla 2016 oslavuje firma Berner desať rokov od začiatku svojho pôsobenia na Slovensku.

Dnes dosahuje Berner ročný obrat päť miliónov eur, pracuje preň takmer 70 zamestnancov, z toho je 90 percent v teréne. „Centrála spoločnosti sa nachádza v Detve, odkiaľ riadime obchod na celom území republiky v oboch našich kľúčových oblastiach, a to je autoopravárenstvo a stavebníctvo,“ hovorí konateľ Berner s.r.o. Ing. Libor Klement.

Dvadsaťpäťtisíc produktov, ktoré má firma na sklade, dodáva do dvadsiatich štyroch hodín. „Spoľahlivosť, kvalita a rýchlosť dodania tovaru sú základné piliere nášho úspechu a rastu, čo oceňuje takmer sedemtisíc zákazníkov, ktorí na Slovensku využívajú naše služby a produkty,“ pokračuje konateľ spoločnosti.

Všetky produkty slovenským zákazníkom dodávajú z nového logistického centra v Rakúsku, ktoré vybudovali pre strednú a východnú Európu.

e6a1039-r252_res.jpg

Poctivosť práce obchodníka

„Naši zákazníci oceňujú nielen to, že tovar dostanú rýchlo a sortiment je široký,“ hovorí konateľ spoločnosti a dodáva: „Pre klientov je lepšie zaplatiť jednu faktúru a mať jedného dodávateľa, ako ich mať niekoľko. Ušetrí tým veľa času a aj náklady.“

Za desať rokov Berner na Slovensku vyrástol a rastie ďalej. Medziročne zvyšuje počet obchodníkov a zároveň aj úroveň poskytovaných služieb na celom území Slovenska.

„Najdôležitejšia je vnútorná motivácia obchodníka a poctivosť jeho práce,“ vysvetľuje Libor Klement. Dobrým obchodníkom sa človek stáva za tri až päť rokov. Potom nadobudne so zákazníkom ten správny až priateľský vzťah. Jeho cieľom nie je za každú cenu niečo predať, ale pomôcť zákazníkovi riešiť jeho potreby.

Európska kvalita

Väčšinu produktov dokážu obchodníci na mieste predviesť a zákazníci to oceňujú. Pravidelnosť návštev je ďalšou výhodou, zákazník má už veľakrát svoju objednávku pripravenú. V prípade, že by niečo potreboval skôr, môže obchodníkovi zatelefonovať, a ten mu dokáže objednávku spracovať aj z auta.

Produkty značky Berner majú posledné dva roky nové etikety. Tie obsahujú návody a zloženie takmer vo všetkých európskych jazykoch. Produkty Berner sú preto úplne rovnaké či sme na Slovensku, v Nemecku alebo Anglicku.

„Nevyrástli by sme za posledné tri roky o 70 percent, keby naši zákazníci neboli s produktmi a službami firmy Berner spokojní. A každý deň pribúdajú ďalší,“ vysvetľuje konateľ.

produkty-r513_res.jpg

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.