Piatok, 19. apríl , 2019

4. ročník celoštátnej súťaže Skills Slovakia „Mladý mechatronik“

Pozvánka na 4. Ročník celoštátnej súťaže Skills Slovakia Mladý mechatronik.

Dňa 31.marca 2016 (štvrtok) sa v priestoroch MTF STU v Trnave uskutoční 4. ročník celoštátnej súťaže Skills Slovakia „Mladý mechatronik“ určenej pre žiakov stredných odborných škôl odboru mechatronik. Mladý Mechatronik je tímová súťaž v odborných zručnostiach mladých ľudí v profesii mechatronik. Vo svete existujú prognózy, ktoré hovoria o tom, že mechatronika predstavuje budúci odbor inžinierstva, keďže v budúcnosti nebudú existovať čisto mechanické stroje. V priemysle vyspelých krajín  začína vzrastať dopyt po inžinieroch z oblasti mechatroniky.

Organizátorom akcie sú Štátny inštitút odborného vzdelávania, oddelenie podpory tvorivosti mládeže a FESTO spol.s.r.o. Bratislava. Garantom podujatia je Ústav aplikovanej informatiky, automatizácie a mechatroniky MTF STU v Trnave. Zaujímavý program pre všetkých záujemcov predstavuje nielen samotná súťaž, ale i pripravený Expotainer Festo, v ktorom bude prezentácia posledných trendov v rámci konceptu Industry 4.0.

sme30-r112_res.jpg

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.