Pondelok, 24. február, 2020 | Meniny má Matej

4. ročník celoštátnej súťaže Skills Slovakia „Mladý mechatronik“

Pozvánka na 4. Ročník celoštátnej súťaže Skills Slovakia Mladý mechatronik.

Dňa 31.marca 2016 (štvrtok) sa v priestoroch MTF STU v Trnave uskutoční 4. ročník celoštátnej súťaže Skills Slovakia „Mladý mechatronik“ určenej pre žiakov stredných odborných škôl odboru mechatronik. Mladý Mechatronik je tímová súťaž v odborných zručnostiach mladých ľudí v profesii mechatronik. Vo svete existujú prognózy, ktoré hovoria o tom, že mechatronika predstavuje budúci odbor inžinierstva, keďže v budúcnosti nebudú existovať čisto mechanické stroje. V priemysle vyspelých krajín  začína vzrastať dopyt po inžinieroch z oblasti mechatroniky.

Organizátorom akcie sú Štátny inštitút odborného vzdelávania, oddelenie podpory tvorivosti mládeže a FESTO spol.s.r.o. Bratislava. Garantom podujatia je Ústav aplikovanej informatiky, automatizácie a mechatroniky MTF STU v Trnave. Zaujímavý program pre všetkých záujemcov predstavuje nielen samotná súťaž, ale i pripravený Expotainer Festo, v ktorom bude prezentácia posledných trendov v rámci konceptu Industry 4.0.

sme30-r112_res.jpg

Denník SME s odznakom Nie v našej krajine

Odznak proti extrémizmu nájdete vložený v denníku SME v utorok 25. februára.

Nestarnú, ale dozrievajú

Objavili sme pre vás inšpiratívnych slovenských mužov, o ktorých ste možno nepočuli, a predsa stojí za to sa s nimi zoznámiť.

Tipy na darček pre krstniatko

Byť krstným rodičom je pocta. Ide o vzťah, ktorý prehlbuje vzťahy, robí vás súčasťou užšieho rodinného kruhu.