Utorok, 23. apríl , 2019

V Zlatých Moravciach sa opravujú školy aj škôlky

Zlaté Moravce sú v posledných mesiacoch mimoriadne úspešné pri získavaní dotácií a efektívne spolupracujú aj s individuálnymi sponzormi, podnikateľmi, alebo dobrovoľníkmi z mesta.

Zlaté Moravce sú v posledných mesiacoch mimoriadne úspešné pri získavaní dotácií a efektívne spolupracujú aj s individuálnymi sponzormi, podnikateľmi, alebo dobrovoľníkmi z mesta. Zastupujúca primátorka Marta Balážová je presvedčená, že všetky úspešné projekty sú aj výsledkom otvorenosti, ktorú vedenie mesta presadzuje.

Aktuálne mesto uspelo s projektom na Ministerstve školstva a získalo dotáciu 60 tisíc eur, ktorá bude použitá na opravu strechy telocvične ZŠ na Mojmírovej ulici a 2 300 eur na nákup nových cvičebných pomôcok a náradia. KU dotácii 60 tisíc mesto pridá svoju spoluúčasť 20 000 a ku sume 2 300 eur spoluúčasť 230 eur. Podobne mesto vo februári ukončilo výmenu okien na ZŠ Mojmírova a ZŠ Robotnícka.

Budova škôlky na Slnečnej ulici získala nových 23 plastových okien s pomocou dotácie 10 000 eur z rezervy predsedu vlády a mesto včera ukončilo rekonštrukciu strechy a priestorov škôlky, ktoré využíva Spojená škola Janka Kráľa pod vedením Zity Záhorskej. V prípade tejto škôlky však mesto zašlo ešte ďalej a získalo aj ďalšie zdroje od sponzorov a dobrovoľníkov.

„Pri projekte škôlky na Slnečnej ulici si obzvlášť cením fakt, že sa nám podarilo sústrediť odhodlanie a dobrú vôľu viacerých od seba nezávislých skupín. Od nadačného fondu Slovenských elektrární v Nadácii Pontis sme získali 3 000 eur a postavili nové detské ihrisko. Vďaka nasadeniu pábna Milana Kabáta, ktorý je ambasádorom tohto projektu sa do projektu zapojili aj sponzori - firmy SECOP a VODOSTAV a desiatky dobrovoľníkov, rodičov aj zamestnancov škôlky“, povedala Marta Balážová pričom podľa nej by presne takto mala aj v budúcnosti fungovať spolupráca mesta, podnikateľov a dobrovoľníkov. „Vždy je to o tom, že musíte nájsť projekt, nadchnúť preň ľudí a potom sa to jednoducho poddá a dokážete priniesť aj výsledky“,  Balážová a dodala, že pri škôlke na Slnečnej ulici sa zároveň vyriešili aj mnohé dlhodobo ignorované a neriešené schované problémy. „Máme tam dnes už nádrž na požiarnu vodu, vymenili sme tlakomery a poistné ventily v plynovej kotolni a množstvo iných, dlhodobo neriešených vecí“, povedala Marta Balážová.

marta-balazovatp630102115foto-2-do-ts-od-44-nr-r700_res.jpg

Dokonalá záhrada? Nezabudnite na prísun vody.

Ako na zavlažovanie a prísun vlahy pre vaše rastlinky?

Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou

Klimatizácie sa v poslednej dobe stali bežnou súčasťou slovenských domácností.

Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto

Automobilová udalosť roka láka na viaceré NAJ. Organizátori sľubujú, že bude silnejší a štýlovejší než kedykoľvek predtým.

Women in business

Social & business event about all women in business, female professionals and entrepreneurs.