Orange Minihokej Tour spoznal víťazov

Sú nimi všetky detské hokejové talenty, na 1. mieste skončili mladí Slovanisti

Košice / Bratislava 5. apríla 2016 – Neuveriteľným odhodlaním na ľade a vynikajúcou atmosférou v hľadisku vyvrcholil v nedeľu turnaj hokejových prípraviek štvrtých ročníkov základných škôl Orange Minihokej Tour 2016. O víťazstvo v turnaji bojovalo šesť víťazov regionálnych kôl –  HC Košice, HC Slovan Bratislava, HK Dukla Trenčín, HK ŠKP Poprad, MHA Martin a MMHK Nitra. Záverečný súboj, v ktorom sa stretli deväťročné nádeje z HC Košice a HC Slovan Bratislava, lepšie vyšiel tímu z hlavného mesta, ktorý zvíťazil 8:5. Deti okrem víťaznej trofeje vyhrali aj týždenný pobyt v Hokejovej škole Mariána Gáboríka, kde do svojich hokejových zručností priberú ďalšie cenné skúsenosti a stretnú sa so svojimi hokejovými vzormi.

Počas turnaja Orange Minihokej Tour 2016, do ktorého sa prihlásilo 34 hokejových tímov z celého Slovenska, hráči nastrieľali 993 gólov. „Hoci v tejto vekovej kategórii kladieme dôraz viac na rozvoj hokejových zručností hráčov ako na výsledky zápasov, z víťazstva na tomto turnaji máme veľkú radosť. Chlapci v šatni oslavovali výkrikmi, nechýbalo ani detské šampanské,“ hodnotí s úsmevom Boris Hosťovecký, tréner víťazného tímu z HC Slovan Bratislava. „A už teraz sa tešia na leto, keď sa stretnú s Mariánom Gáboríkom. Zúčastniť sa na kempe v jeho hokejovej škole bola pre chalanov od prvých zápasov v regionálnom kole veľká motivácia, nesmierne sa teším spolu s nimi. Zároveň chcem vyzdvihnúť vysokú hernú úroveň turnaja, odohralo sa na ňom množstvo skvelých zápasov.“

Turnaj Orange Minihokej Tour 2016 sa uskutočnil už ôsmy raz. Zakrátko po svojom vzniku sa stal najvýznamnejším podujatím pre budúce hokejové hviezdy na Slovensku v tejto vekovej kategórii. Je súčasťou dlhodobej stratégie Orangeu na podporu mládežníckeho hokeja na Slovensku. „Hokej je nádherný šport, ktorý dokáže spojiť celú krajinu do jednej obrovskej rodiny fanúšikov, vyvoláva množstvo pozitívnych emócií, a to nemusí ísť len o reprezentačné zápasy A-tímu či HK Orange 20. Pozitívne emócie dokážu vyvolať aj zápasy deväťročných borcov. Týchto chlapcov chceme zároveň motivovať a povzbudiť, aby ich úsilie a drina na tréningoch bola ocenená aj možnosťou získať hráčske skúsenosti a príležitosťou ďalej sa rozvíjať. Možnosť učiť sa od tých najlepších im vytvára podmienky, aby sa raz sami takými stali,“ povedala o turnaji Natália Kunická zo spoločnosti Orange.

Skvelú atmosféru v hľadisku vytvorili nielen rodičia, starí rodičia či súrodenci malých hokejistov, ale aj fanúšikovia z celého Slovenska. Chlapcov na ľade povzbudzovali na diaľku odkazmi, ktoré zverejnili na facebookovom profile Orangeu. Tie sa v podobe transparentov preniesli aj na štadión, kde burcovali malých hokejistov k ešte lepším výkonom.

„Turnaj pre hokejové prípravky na takej úrovni, ako ho vďaka spolupráci s Orangeom môžeme realizovať, je pre chlapcov atraktívnym vyvrcholením jednej časti ich hokejového rastu, je odmenou za ich nesmierne úsilie. Medzi deťmi, rodičmi a klubmi sa teší veľkej obľube. Mnohí hráči, ktorí korčuľovali na jeho prvých ročníkoch, sú dnes súčasťou širších výberov mládežníckych reprezentácií a ešte dnes tento turnaj vysoko oceňujú,“ povedal Karol Belko, sekretár mládežníckych súťaží Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!

Prečo vás trápia čierne a biele bodky alebo vyrážky? Porozumejte spúšťacím faktorom a zlepšite stav svojej problematickej pleti.

Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE

Vedeli ste, že väčšina nákladov na energie obvykle pripadá na vykurovanie a ohrev vody?

Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze

Každý chce dobré a rýchle riešenia. Nečudo, veď súčasné technológie nás už dávno predbehli.

Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať

​​​​​​​Rozhovor s nezávislou kandidátkou na primátorku mesta Košice, Alenou Bašistovou.