Štvrtok, 21. november, 2019 | Meniny má Elvíra

Vyberáte si zubára? Všetko je o prístupe

Nenadarmo sa hovorí, ak sa niečoho bojíme, stačí sa toho dotknúť. A zubár by rozhodne nemal byť pre nás nočnou morou. Starať sa o zuby znamená starať sa o zdravie celého tela. Kto si prešiel akýmkoľvek zápalom v ústach vie, o čom hovoríme.

Problém sa netýka iba zubov, problém sa týka celého organizmu.

Všetko je o prístupe. Pacienta i lekára. "Pohotovostnú službu poskytujeme nielen našim pacientom, ale komukoľvek, kto má problém. Nemusí chodiť od jednej nemocnice k druhej, kontakt je dostupný na stránke našej kliniky. Stačí zavolať. Cez týždeň, počas víkendu, cez prázdniny," vysvetľuje Alexander Schill stomatológ a majiteľ kliniky. Ak máte možnosť okamžite ísť k zubnému lekárovi, ktorý vás odborne ošetrí a na svoj výkon poskytne garanciu, má najmodernejšiu techniku, zub zachráni - navyše v peknom prostredí a bez problému s parkovaním, prečo rozhodnutie odkladať?

Čím viac vlastných zubov, tým lepšie

O potrebe a význame prevencie sa presvedčíme až vtedy, keď nás v noci rozbolí desať rokov otvorená stolička, navštívime pohotovosť, ak nejaká v meste existuje, alebo vydržíme do rána na ružových pilulkách a odhodláme sa zájsť k zubárovi. Trhať všetko a za každých okolností už dávno nie je tá „najlepšia“ liečebná metóda. Naopak. Záchovná stomatológia vo svojom prívlastku nesie podstatu – liečiť čo je choré a zachovať čo je možné. Je jednou zo základných oblastí zubného lekárstva. Zaoberá sa korigovaním defektov zubov (plombami, koreňovými výplňami), ale aj prevenciou v podobe pečatenia a podpory ústnej hygieny. "Trendom stomatológie je zachovať vlastné zuby čo najdlhšie, pravidelné prehliadky sú dôležité, lebo problém dokážeme zachytiť v zárodku. Aj zákrok, a teda čas strávený v kresle je vtedy kratší. Ale ak prídete s vážnym problémom, môžem vás ubezpečiť, že ho vyriešime. Robíme všetky zdravotné výkony vrátane chirurgických."

O cene za liečbu zubov sa často diskutuje. Mnohí ju vnímajú, že je vysoká. Ale v porovnaní s čím? A o tom rozpráva MUDr. Alexander Schill zo Schill Dental Clinic v Žiline i v Bratislave.

Načítavám video...

Všetko je o prístupe

Provizórne riešenia patria v čomkoľvek medzi tie nie príliš šťastné a často, v konečnom dôsledku, aj drahé. Neraz sa stáva, že lekár „opravuje“ pacientovi práve provizórne alebo nedostatočne kvalitné ošetrenie. "Ak majú šikovní lekári v rukách všetky dostupné stomatologické technológie a vedia s nimi pracovať, máte záruku dobrého výsledku. U nás máme na jednom mieste panoramatický röntgen pre 2D snímok, CT prístroj pre 3D obrázok, robot na modelovanie keramických náhrad mnohých odtieňov na počkanie, mikroskop a mnohé iné zariadenia, vďaka ktorým vieme pracovať presne. Naši klienti nemusia nikam chodiť po snímky a nemusia čakať na keramickú náhradu z laboratória. Je úžasné, ako nám moderná doba v oblasti technológií pomáha. Ak hovorím "nám”, myslím tým aj lekárov, aj pacientov. Výsledok našej práce je totiž trvácny, funkčný a estetický," vysvetľuje A. Schill.

www.schill.sk

CUPRA si podmanila parížske nebo

Prvá závodná trať postavená na streche v hlavnom meste Francúzska bola scénou pre novú výzvu značky CUPRA.

Zoznámte sa: Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Slezská univerzita v Opavě

EkF TUKE – výzva pre tvoju budúcnosť

EkF TUKE je známa dôrazom na kvalitu vzdelávania, priateľské prostredie a orientáciou na cudzie jazyky.