Štvrtok, 25. apríl , 2019

Vyberáte si zubára? Všetko je o prístupe

Nenadarmo sa hovorí, ak sa niečoho bojíme, stačí sa toho dotknúť. A zubár by rozhodne nemal byť pre nás nočnou morou. Starať sa o zuby znamená starať sa o zdravie celého tela. Kto si prešiel akýmkoľvek zápalom v ústach vie, o čom hovoríme.

Problém sa netýka iba zubov, problém sa týka celého organizmu.

Všetko je o prístupe. Pacienta i lekára. "Pohotovostnú službu poskytujeme nielen našim pacientom, ale komukoľvek, kto má problém. Nemusí chodiť od jednej nemocnice k druhej, kontakt je dostupný na stránke našej kliniky. Stačí zavolať. Cez týždeň, počas víkendu, cez prázdniny," vysvetľuje Alexander Schill stomatológ a majiteľ kliniky. Ak máte možnosť okamžite ísť k zubnému lekárovi, ktorý vás odborne ošetrí a na svoj výkon poskytne garanciu, má najmodernejšiu techniku, zub zachráni - navyše v peknom prostredí a bez problému s parkovaním, prečo rozhodnutie odkladať?

Čím viac vlastných zubov, tým lepšie

O potrebe a význame prevencie sa presvedčíme až vtedy, keď nás v noci rozbolí desať rokov otvorená stolička, navštívime pohotovosť, ak nejaká v meste existuje, alebo vydržíme do rána na ružových pilulkách a odhodláme sa zájsť k zubárovi. Trhať všetko a za každých okolností už dávno nie je tá „najlepšia“ liečebná metóda. Naopak. Záchovná stomatológia vo svojom prívlastku nesie podstatu – liečiť čo je choré a zachovať čo je možné. Je jednou zo základných oblastí zubného lekárstva. Zaoberá sa korigovaním defektov zubov (plombami, koreňovými výplňami), ale aj prevenciou v podobe pečatenia a podpory ústnej hygieny. "Trendom stomatológie je zachovať vlastné zuby čo najdlhšie, pravidelné prehliadky sú dôležité, lebo problém dokážeme zachytiť v zárodku. Aj zákrok, a teda čas strávený v kresle je vtedy kratší. Ale ak prídete s vážnym problémom, môžem vás ubezpečiť, že ho vyriešime. Robíme všetky zdravotné výkony vrátane chirurgických."

O cene za liečbu zubov sa často diskutuje. Mnohí ju vnímajú, že je vysoká. Ale v porovnaní s čím? A o tom rozpráva MUDr. Alexander Schill zo Schill Dental Clinic v Žiline i v Bratislave.

Načítavám video...

Všetko je o prístupe

Provizórne riešenia patria v čomkoľvek medzi tie nie príliš šťastné a často, v konečnom dôsledku, aj drahé. Neraz sa stáva, že lekár „opravuje“ pacientovi práve provizórne alebo nedostatočne kvalitné ošetrenie. "Ak majú šikovní lekári v rukách všetky dostupné stomatologické technológie a vedia s nimi pracovať, máte záruku dobrého výsledku. U nás máme na jednom mieste panoramatický röntgen pre 2D snímok, CT prístroj pre 3D obrázok, robot na modelovanie keramických náhrad mnohých odtieňov na počkanie, mikroskop a mnohé iné zariadenia, vďaka ktorým vieme pracovať presne. Naši klienti nemusia nikam chodiť po snímky a nemusia čakať na keramickú náhradu z laboratória. Je úžasné, ako nám moderná doba v oblasti technológií pomáha. Ak hovorím "nám”, myslím tým aj lekárov, aj pacientov. Výsledok našej práce je totiž trvácny, funkčný a estetický," vysvetľuje A. Schill.

www.schill.sk

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.

Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?

Na bratislavskom Tyršovom nábreží vyrástol obrovský stan, ktorý bude hostiť unikátny technologický festival.