Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Z Brna až do Silicon Valley

Andrej Pančík po vyštudovaní Fakulty informatiky Masarykovej univerzity založil niekoľko veľmi úspešných startupov. Pôsobil aj v Silicon Valley, Mekke počítačového priemyslu.

Andrej Pančík bol po vyštudovaní brnianskej Fakulty informatiky Masarykovej univerzity prijatý na doktorské štúdium v Oxforde, kde založil startup Prizeo. Vďaka prijatiu do prestížneho startup inkubátoru sa na čas presunul so svojím podnikaním až do Silicon Valley. Teraz pôsobí v Los Angeles. Jeho hviezda stále stúpa a svoj druhý startup Represent predal so svojimi dvoma obchodnými partnermi za deväťmiestnu čiastku. Andreja nedávno prijal aj slovenský prezident Kiska.

Prečo ste se rozhodli ísť študovať do Brna a nepodali ste si prihlášku rovno niekam do sveta?

Mal som veľa referencií o kvalite Fakulty informatiky Masarykovej univerzity. Vyhovovala mi možnosť študovať predmety rôzne po univerzite, a tak si vlastne sformovať štúdium. Tiež mi imponoval kvalitný Informačný systém MU a možnosť elektronického zápisu bez nezmyselného čakania v rade.

Za svoje doterajšie štúdium ste vystriedali tri univerzity. Ako vyzerajú v porovnaní?

To sa porovnáva dosť ťažko. Na každej z nich som študoval iný program a počas neho som mal iné osobné a profesné ciele. Všetky tri univerzity zamestnávajú učiteľov, ktorým záleží na študentoch a robia všetko preto, aby ich naučili, čo je potrebné pre život v odbore. To, že na to používajú inú stratégiu, je len dôsledok kultúrnych rozdielov a inej úrovne materiálneho zabezpečenia.

Čím vás pre zahraničné univerzity vybavila Masarykova univerzita?

Umožnila mi do hĺbky študovať oblasti, ktoré ma zaujímajú. Tiež mi pomohla perfektná výuka angličtiny a dobrý podiel teoretických a praktických predmetov.

Fakulta informatiky práve aktualizovala web, na ktorom si uchádzači o štúdium môžu vybrať pre seba ten najlepší odbor. Navštívte obory.fi.muni.cz.

andrejpanciksme3-r365_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line