Chýba v Bratislave koncepcia zahustenia?

Zastavané mestské časti kričia na poplach. Jedna z posledných nezastavených plôch je napríklad oblasť Vinohrady.

V bratislavskom regióne sa výstavbe bytov úspešne darí. Dynamika je citeľná. Zastavané mestské časti kričia na poplach. Stavebné projekty zahusťujú všetky, aj najmenšie voľné plochy, minimalizujú zeleň a rušia parky. Automaticky tým zvyšujú požiadavky na existujúcu sociálnu a dopravnú infraštruktúru. Čo hovoria odborníci? Dočkáme sa aj u nás grandióznych projektov, ktoré to vyriešia?

Čo v najbližšom období určí, ako bude Bratislava v budúcnosti vyzerať, je výšková regulácia a regulácia hustoty zástavby. Pre zaujímavosť, v zahraničných metropolách je v praxi využívaná kombinovaná výšková výstavba s prihliadnutím na zeleň, dopravu a služby pre obyvateľov. Funkčným modelom je napríklad kombinácia výškových domov s rodinnými domami.

Hustota mesta je rozhodujúca

Ďalším dôležitým problémom, s ktorým sa bude musieť Bratislava do budúcna popasovať, je hustota mesta a jej dôsledná regulácia. Hustota zástavby pri výbere nového bývania totiž zohráva dôležitú úlohu. Ľudia vyhľadávajú premyslene riešené projekty, ktoré zohľadňujú urbanizmus vo väčšom kontexte. Pri súčasnom širokom výbere bytov už nie je dôležitý len samotný dom, ale aj jeho širšie okolie, príroda, zeleň alebo parkové úpravy riešené v celej obytnej štvrti. Málokto vie, že jednou z najkvalitnejších mestských častí na bývanie je Nové Mesto. Je tu dobre zvolený mix voľných plôch, výstavby, služieb a dopravne to tiež mestská časť pomerne slušne zvláda. Do budúcna je dôležité, aby mesto dobre spolupracovalo s investormi a vytvorilo tak grandiózne bytové projekty v štýle, ktoré budú spĺňať podmienky na kvalitný život obyvateľov.

Vyhovujúca infraštruktúra je dnes komfortom

Nové zástavby v husto obývaných oblastiach sa kvôli nedostatku dopravných riešení a nevyhovujúcemu stavu inžinierskych sietí stávajú izolovanými stavbami. Príkladom môže byť aj niektoré lukratívne časti mesta, ktoré, vďaka nárastu nových obyvateľov, posledné roky trápia nielen nevyhovujúca dopravná infraštruktúra, ale aj s extrémom hraničiaca hustota zastavanosti.

Grandiózne mestské štvrte

Odborníci vidia potenciál na využitie nových, doteraz nezastavených oblastí, ktorých je v Bratislave ako šafranu. Hlavnou podmienkou pre výstavbu je, samozrejme, vyhovujúci územný plán, čo veľa lokalít nespĺňa. Satelity či nové mestské časti vyrastajú v okrajových častiach mesta, voľné pozemky nájdeme aj na pravej strane Dunaja. Jedna z posledných prominentných nezastavených veľkých plôch v oblasti Malých Karpát je napríklad oblasť Vinohrady, ktorá je vhodným adeptom na vytvorenie lukratívneho bývania vo veľkom štýle. V štýle, ktorý Vám budú všetci závidieť.

...Už onedlho prichádza GRAND KOLIBA. Vedieť prvý sa oplatí.

Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie

Zážitok je dobrý, mal by to zažiť každý.

Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?

Slovenskí farmári naplno využívajú skvelé vlastnosti našej pôdy. Vďaka tomu nájdeme na pultoch čerstvú domácu zeleninu a ovocie.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018