Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Kruh na ovládanie plynu

Aj telesne hendikepované osoby môžu šoférovať automobil.

Krúžok na volant sa považuje za veľmi obľúbené ručné ovládanie  u ľudí, ktorí preferujú športovú jazdu v aute. Môžu držať volant oboma rukami. Krúžok na volant môže byť použitý v kombinácii s brzdou ROU  a je vhodný nielen pre automatické prevodovky, tak aj pre manuálne prevodovky. Pri manuálnej prevodovke je potrebné auto vybaviť elektronickou spojkou .

Kruh na volant sa aktivuje stlačením aktivačného tlačidla, podobne ako plyn na ľavú nohu  alebo páčka pod volantom  . Stlačením tlačidla sa sprevádzkuje krúžok a deaktivuje sa originálny plynový pedál v automobile. Je to ďalšie zabezpečenie proti zneužitiu predovšetkým nejakou treťou osobou. Odpojenie originálneho plynového pedálu od jeho funkcie je predovšetkým vhodné pre tých šoférov, ktorí nemajú cit v nohách a mohli by tento pedál nedopatrením stláčať a tým nechtiac zvyšovať rýchlosť vozidla.

img3369-r816_res.jpg

Pre ovládanie krúžku na volante musí mať šofér dobrú motoriku prstov, aby nimi zvládol držať volant a zároveň rovnomerne pridávať plyn stláčaním krúžku na volante. Obsluha je pomerne jednoduchá. Stláčaním krúžku sa pridáva plyn. Po pustení krúžku sa chod motoru ustáli späť na voľnobežných otáčkach. Krúžkom je možné jednoducho a pozvoľna pridávať a uberať plyn.

Pri tomto type ručného ovládania nie je možné volant vybaviť guľou na volant alebo trojzubcom, pretože krúžok bráni dodatočnej montáži akýchkoľvek iných zariadení na volant. Inštaláciou krúžku na vozidle minimálne zasahujete do konštrukcie vozidla a je vhodný na väčšinu bežne vyrábaných automobilov.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line