Pondelok, 18. november, 2019 | Meniny má Eugen

Moschino, parfémy zahalené do extravagance

Akciová společnost, založená v roce 1983 jako italský módní dům, to je značka "Moschino". Moschino se od počátku specializuje zejména na dámskou, ale i pánskou a dětskou módu, je tak pro rodiny naprosto univerzální prodejce, který vyhoví potřebám všech zákazníků.

Tuto společnost ve zmiňované době založil Franco Moschino (1950-1994). Ten se proslavil zejména použitím opravdu výstředních barev, tak jako střihů, které se bily s inovací i nehoráznou extravagancí, do které by mimo molo snad nikdo nešel. I přesto si značka našla své zastánce, zejména pak otevřené ženy, které se nebojí experimentovat. Moschino však i přes negativní kritiku není vulgárním výrobcem oděvů. Jednalo se zkrátka o něco dosud nevídaného, co si žádala doba, aby přišlo na trh. A to "ono" něco nevídané, se dnes ve vlnách módních smrští střídá s konzervativní klasikou.

2390-largedefault-r491_res.jpg

Franco Moschino bohužel odešel velmi předčasně. Po jeho smrti se firmy ujala jeho bývalá asistentka, Rossella Jardini. Ta se stala kreativní ředitelkou a s rokem 1994 se akciová společnost Moschino stala součástí módní skupiny Aeffe. De facto se tak značka zaprodala s vidinou zachránit se po drsném pádu výdělků se smrtí svého zakladatele.

30648-largedefault-r319_res.jpg

V roce 2006 jako by povstala firma z popela, Moschino začal navrhovat oblečení pro zimní olympijské hry v Turíně. Dále pak pro Kylie Minoque a její turné, či dokonce pro samotnou Madonnu. Nakonec se Moschino stal kosmopolitním a vytvořil si globální síť prodejen po celém světě.

30076-largedefault-r784_res.jpg

Nezahálí však ani se svými parfémy, Moschino Funny je vůní lahodící nejen smyslům, ale i oku. Originální balení vypovídá nemálo o vznešenosti této již tradiční značky. Co se týče složení, je určeno opravdu pro náročné: grapefruit, meloun, trpký pomeranč, červený rybíz, růžové koření, pivoňka, fialka, zelený čaj, jasmín, zelené jablko, pačule, cedrové dřevo, pižmo, mech a ambra.

Tatras guide: A fresh take on the stunning soul of Slovakia

This brand new, pocket-sized guide includes a mountain load of information.

Changes to the Public Procurement Law – Take Two

Changes in life and law hardly ever stop.

Rýchly úver sa dá získať aj bez zložitých zmlúv

Náhlu potrebu peňazí môžete vyriešiť rýchlo a jednoducho.