Piatok, 19. apríl , 2019

Moschino, parfémy zahalené do extravagance

Akciová společnost, založená v roce 1983 jako italský módní dům, to je značka "Moschino". Moschino se od počátku specializuje zejména na dámskou, ale i pánskou a dětskou módu, je tak pro rodiny naprosto univerzální prodejce, který vyhoví potřebám všech zákazníků.

Tuto společnost ve zmiňované době založil Franco Moschino (1950-1994). Ten se proslavil zejména použitím opravdu výstředních barev, tak jako střihů, které se bily s inovací i nehoráznou extravagancí, do které by mimo molo snad nikdo nešel. I přesto si značka našla své zastánce, zejména pak otevřené ženy, které se nebojí experimentovat. Moschino však i přes negativní kritiku není vulgárním výrobcem oděvů. Jednalo se zkrátka o něco dosud nevídaného, co si žádala doba, aby přišlo na trh. A to "ono" něco nevídané, se dnes ve vlnách módních smrští střídá s konzervativní klasikou.

2390-largedefault-r491_res.jpg

Franco Moschino bohužel odešel velmi předčasně. Po jeho smrti se firmy ujala jeho bývalá asistentka, Rossella Jardini. Ta se stala kreativní ředitelkou a s rokem 1994 se akciová společnost Moschino stala součástí módní skupiny Aeffe. De facto se tak značka zaprodala s vidinou zachránit se po drsném pádu výdělků se smrtí svého zakladatele.

30648-largedefault-r319_res.jpg

V roce 2006 jako by povstala firma z popela, Moschino začal navrhovat oblečení pro zimní olympijské hry v Turíně. Dále pak pro Kylie Minoque a její turné, či dokonce pro samotnou Madonnu. Nakonec se Moschino stal kosmopolitním a vytvořil si globální síť prodejen po celém světě.

30076-largedefault-r784_res.jpg

Nezahálí však ani se svými parfémy, Moschino Funny je vůní lahodící nejen smyslům, ale i oku. Originální balení vypovídá nemálo o vznešenosti této již tradiční značky. Co se týče složení, je určeno opravdu pro náročné: grapefruit, meloun, trpký pomeranč, červený rybíz, růžové koření, pivoňka, fialka, zelený čaj, jasmín, zelené jablko, pačule, cedrové dřevo, pižmo, mech a ambra.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.