Streda, 13. november, 2019 | Meniny má Stanislav

Pomocník pre ošetrovateľov ŤZP občanov

Starostlivosť o ŤZP osobu vyžaduje veľa času, trpezlivosti a veľa sily. Je potrebné pacienta umývať, polohovať, presúvať na vozík. Toto všetko sú úkony, ktoré sú pre ošetrovateľa fyzicky namáhavé.

Je preukázané, že osoby starajúce sa o nevládnych ľudí trpia viac bolesťami krčnej chrbtice, ramien, krížov, kĺbov v ramenách a kolenách, a bolesťami chodidiel, ako zamestnanci v priemysle. Existuje nemálo prípadov, kedy sa ošetrovateľ vzdal svojej práce z dôvodu vlastných zdravotných problémov.

VIEME, AKÚ VÁHU ZDVÍHAME?

Pri ležiacom pacientovi, ktorý váži 70 kg, len jedna dolná končatina váži 16% celkovej váhy, čo je 11,2 kg. Ak je potrebné u ležiaceho pacienta vykonať hygienu, zdvihnutie a následné držanie tejto váhy je pre ošetrovateľa určite veľmi namáhavé a vysiľujúce.

vaha-tela2-r810_res.jpg

AKO PROBLÉM VYRIEŠIŤ?

Zdvíhacie systémy , ktoré naša spoločnosť dodáva, pomáhajú nielen pri zdvíhaní hendikepovaného pacienta ale aj pri polohovaní a pri následnej rehabilitácii. Príslušenstvo k stropným zdvihákom pre ZŤP tvoria rôzne druhy zdvíhacích vakov. Vaky majú príjemný materiál, sú vhodné nielen na suchý presun, ale aj na kúpanie.

SKÚSENOSTI S POMOCOU

Pomoci telesne postihnutým a seniorom sa venujeme už 22 rokov. Dodávame, vyrábame a konštruujeme všetky druhy zdvíhacích zariadení pre imobilných, ako sú plošiny, stoličkové výťahy, schodolezy, stropné zdviháky, bazénové zdviháky, výťahy a výťahové plošiny

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?

Už dnes si môžete kúpiť SME so špeciálnou prílohou pre budúcich vysokoškolákov.

Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček

Trápili vás pri dopĺňaní železa kŕče či iné nepríjemné tráviace ťažkosti? Asi preto, že ste správne nevyužili silu prírody.