Pondelok, 17. február, 2020 | Meniny má Miloslava

Pomocník pre ošetrovateľov ŤZP občanov

Starostlivosť o ŤZP osobu vyžaduje veľa času, trpezlivosti a veľa sily. Je potrebné pacienta umývať, polohovať, presúvať na vozík. Toto všetko sú úkony, ktoré sú pre ošetrovateľa fyzicky namáhavé.

Je preukázané, že osoby starajúce sa o nevládnych ľudí trpia viac bolesťami krčnej chrbtice, ramien, krížov, kĺbov v ramenách a kolenách, a bolesťami chodidiel, ako zamestnanci v priemysle. Existuje nemálo prípadov, kedy sa ošetrovateľ vzdal svojej práce z dôvodu vlastných zdravotných problémov.

VIEME, AKÚ VÁHU ZDVÍHAME?

Pri ležiacom pacientovi, ktorý váži 70 kg, len jedna dolná končatina váži 16% celkovej váhy, čo je 11,2 kg. Ak je potrebné u ležiaceho pacienta vykonať hygienu, zdvihnutie a následné držanie tejto váhy je pre ošetrovateľa určite veľmi namáhavé a vysiľujúce.

vaha-tela2-r810_res.jpg

AKO PROBLÉM VYRIEŠIŤ?

Zdvíhacie systémy , ktoré naša spoločnosť dodáva, pomáhajú nielen pri zdvíhaní hendikepovaného pacienta ale aj pri polohovaní a pri následnej rehabilitácii. Príslušenstvo k stropným zdvihákom pre ZŤP tvoria rôzne druhy zdvíhacích vakov. Vaky majú príjemný materiál, sú vhodné nielen na suchý presun, ale aj na kúpanie.

SKÚSENOSTI S POMOCOU

Pomoci telesne postihnutým a seniorom sa venujeme už 22 rokov. Dodávame, vyrábame a konštruujeme všetky druhy zdvíhacích zariadení pre imobilných, ako sú plošiny, stoličkové výťahy, schodolezy, stropné zdviháky, bazénové zdviháky, výťahy a výťahové plošiny

Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál

Tesco počas minulého roka darovalo ľuďom v núdzi po celom Slovensku rekordné množstvo potravín.

Liptov in wintertime

Liptov is an ideal place to relax, get to know Slovak folklore and nature, swim in all weather conditions, but also to try sports.

Gambrinus skončil s výrobou piva v plastových fľašiach

Vyzýva ľudí na celom Slovensku: Pridajte sa k nám a zapojte sa do Veľkého jarného upratovania.