Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Schodiskové plošiny pre telesne postihnutých

Každý telesne postihnutý človek chce byť čo najviac sebestačný. Existuje celá škála zdvíhacích zariadení, ktoré tomuto cieľu napomáhajú.

Jedným z nich sú šikmé schodiskové plošiny. Umožňujú samostatný pohyb vozičkárovi alebo ťažko chodiacej osobe všade tam, kde sú schody. Šikmé schodiskové plošiny je možné prispôsobiť stavebnej situácii, v drvivej väčšine bez stavebných úprav.

Pre spoločnosť Ares nie je problém vyrobiť atypické riešenie. V tomto vynikáme nad ostatnými firmami na Slovenskom, ktoré zväčša vykonávajú len obchodno-montážnu činnosť. Máme možnosť dodať úplné riešenie rozmerovo a funkčne.

Z čoho sa plošiny skladajú?

Vo všeobecnosti sa šikmé schodiskové plošiny delia na 2 typy - s priamou dráhou alebo dráhou so zákrutami.

Samotná plošina sa potom skladá z platformy, na ktorú vyjde osoba na vozíku a z dráhy, ktorá je vyrobená podľa tvaru schodiska.
img1635-r156_res.jpg

Ovládanie plošiny

Vozičkár ovláda plošinu priamo z platformy alebo z koncových staníc. Pohon je zabezpečený elektromotorom. Celá elektroinštalácia, s ktorou obsluha  prichádza do styku je riešená bezpečným napätím 24V. Zdrojom energie sú buď batérie alebo štandardná elektrická prípojka. Plošina je pripravená odolávať všetkým vplyvom vnútorného alebo vonkajšieho prostredia. Spĺňa všetky európske certifikáty bezpečnej prevádzky.

Aká je cena? Existuje nejaký príspevok na kúpu?

Náš štát má rozvinutý systém pomoci hendikepovaným občanom. Prostredníctvom Úradov práce sociálnych vecí a rodiny (UPSVaR) môžete získať príspevky na kúpu zdvíhacích zariadení ako plošiny, stropné zdviháky, schodolezy, stoličkové výťahov a iných.

Ako získať príspevok od štátu?

Spoločnosť Ares má rozsiahlu poradenskú činnosť, v ktorej pracujú telesne postihnutí pracovníci s prehľadom v legislatíve i technických možnostiach. Sú zárukou odborného poradenstva, pretože sami zariadenia využívajú. Zavolajte nám na bezplatné tel. číslo 0800 150 339, navštívte www.ares.sk, alebo pošlite e-mail na ares@ares.sk. Radi vám pomôžeme.

Aká je výška príspevku?

Maximálna výška príspevku je 11 617,88 Eur. Do tejto sumy sa vojde drvivá väčšina zdvíhacích zariadení. Musia postihnutí niečo doplácať? Závisí od výšky príjmu. Najčastejšie ide o doplatok vo výške 5-10% z ceny. Ak na doplatok momentálne nemáte, nevadí. Firma Ares spolupracuje s viacerými nadáciami , ktoré Vám môžu pomôcť.

Skúsenosti s pomocou

Pomoci telesne postihnutým a seniorom sa venujeme už 22 rokov. Na Slovensku i vo svete máme veľa spokojných klientov – pozrite si ich TU. Dodávame, vyrábame a konštruujeme všetky druhy zdvíhacích zariadení ako sú plošiny, stoličkové výťahy, schodolezy, stropné zdviháky, bazénové zdviháky, výťahy a výťahové plošiny.
Okrem toho upravujeme motorové vozidlá. Upravené automobily môžu hendikepované osoby riadiť alebo sa v nich bez problémov prepravovať.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh

Helske vyrába na Spiši stopercentný slovenský produkt.