Piatok, 19. apríl , 2019

Minimálne zástavbové rozmery schodiskovej plošiny

Naše schodiskové plošiny pre imobilných vieme prispôsobiť do všetkých typov schodísk, aj do tých užších.

Zabezpečiť bezbariérový prístup v spoločných komunikačných priestoroch bytových domov môže byť niekedy ťažšie, ako sa to na prvý pohľad zdá. Obzvlášť je to zložité v starších typoch bytových domov, ktoré majú maximálny počet podlaží 4. V týchto objektoch sa nenachádza žiaden výťah a väčšinou len jedna cesta po schodisku. Tá je chápaná nielen ako komunikačný priestor, ale aj priestor únikový pri vzniku požiaru. Šírka schodiska v týchto domoch málokedy presahuje rozmer 1200 mm, a tu nastáva problém ako zabezpečiť vchod bytovky bezbariérovo s tým aby spĺňal  požiarne predpisy.

Pri realizácii schodiskovej plošiny v týchto priestoroch je potrebné ušetriť každý milimeter. Preto aj rozmery plošiny musia byť minimálne a jej následné riešenie atypické (viac na: http://www.prekonajmespolubariery.sk/sikme-schodiskove-plosiny).

Šikmá schodisková plošina SP Omega a SP Omega F sa môže na slovenskom trhu pochváliť minimálnymi zástavbovými rozmermi. Jej šírka pri sklopení spolu s dráhou, po ktorej sa pohybuje predstavuje cca 37 cm pri montáži na stĺpiky a 30 cm pri montáži na stenu.  Tieto rozmery sa vedia zminimalizovať aj vtedy, keď dráhu plošiny umiestnime v zrkadle schodiska. Vtedy samotná dráha zaberá 11 cm pri montáži na stenu a jej horná trubka sa dá využiť ako zábradlie schodiska pre chodca.

V rodinných domoch, kde sa spravidla nemusia dodržiavať prísne kritéria úniku, môže nastať fakt, že schodisko, ktoré zabezpečuje presun z podlažia na podlažie je atypické a jeho šírka minimálna. Aj v tomto prípade vám vieme zabezpečiť presun osoby na vozíčku. Dokonca aj podlaha plošiny sa pri takejto situácii prispôsobuje podmienkam a rozmerom schodiska, aby sedela aj v najkritickejších jeho miestach.

dscf8411-r430_res.jpg

Spomínané plošiny SP Omega a SP Omega F si vyžadujú priestor min. šírky 850 mm, a preprava osoby na vozíku naďalej ostáva pohodlná a bezpečná . Toto číslo je vskutku malé a mnoho z našich klientov si nevedelo predstaviť realizácie, no podarilo sa a plošina im slúži na účely, na ktoré bola vyhotovená (viac na: http://www.prekonajmespolubariery.sk/sikme-schodiskove-plosiny).

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.