Pondelok, 24. február, 2020 | Meniny má Matej

MTF STU aktívne na Trenčianskych robotických dňoch 2016

Príležitosť prezentovať fakultu na medzinárodnom podujatí mala MTF STU v apríli na medzinárodnom stretnutí počas Trenčianskych robotických dní 2016.

V dňoch 20. a 21.4.2016 sa v Trenčíne na výstavisku Expo Center a.s. konal 11. ročník medzinárodného podujatia Trenčiansky robotický deň 2016, ktorého súčasťou bolo aj celoslovenské kolo 1. ročníka tímovej robotickej súťaže Robo RAVE - SK - 2015/2016 pod záštitou Asociácie pre mládež, vedu a techniku AMAVET v Bratislave. Cieľom robotickej súťaže je popularizovať vedu a techniku medzi mladými ľuďmi trenčianskeho regiónu. Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Súčasťou podujatia boli prezentácie približne 25 firiem z oblastí robotiky, automatizácie, výrobnej techniky, ale aj vzdelávania. Svoje aktivity a možnosti štúdia prezentovalo tiež niekoľko fakúlt a ústavov viacerých slovenských a českých univerzít, medzi ktorými nechýbala ani MTF STU v Trnave, zastúpená pracovníkmi a študentom UIAM. Doc. Ing. Pavol Božek, CSc. bol zároveň predsedom hodnotiacej komisie v jednej z kategórií súťaže autonómnych robotov.

Denník SME s odznakom Nie v našej krajine

Odznak proti extrémizmu nájdete vložený v denníku SME v utorok 25. februára.

Nestarnú, ale dozrievajú

Objavili sme pre vás inšpiratívnych slovenských mužov, o ktorých ste možno nepočuli, a predsa stojí za to sa s nimi zoznámiť.

Tipy na darček pre krstniatko

Byť krstným rodičom je pocta. Ide o vzťah, ktorý prehlbuje vzťahy, robí vás súčasťou užšieho rodinného kruhu.