Utorok, 19. november, 2019 | Meniny má Alžbeta

MTF STU aktívne na Trenčianskych robotických dňoch 2016

Príležitosť prezentovať fakultu na medzinárodnom podujatí mala MTF STU v apríli na medzinárodnom stretnutí počas Trenčianskych robotických dní 2016.

V dňoch 20. a 21.4.2016 sa v Trenčíne na výstavisku Expo Center a.s. konal 11. ročník medzinárodného podujatia Trenčiansky robotický deň 2016, ktorého súčasťou bolo aj celoslovenské kolo 1. ročníka tímovej robotickej súťaže Robo RAVE - SK - 2015/2016 pod záštitou Asociácie pre mládež, vedu a techniku AMAVET v Bratislave. Cieľom robotickej súťaže je popularizovať vedu a techniku medzi mladými ľuďmi trenčianskeho regiónu. Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Súčasťou podujatia boli prezentácie približne 25 firiem z oblastí robotiky, automatizácie, výrobnej techniky, ale aj vzdelávania. Svoje aktivity a možnosti štúdia prezentovalo tiež niekoľko fakúlt a ústavov viacerých slovenských a českých univerzít, medzi ktorými nechýbala ani MTF STU v Trnave, zastúpená pracovníkmi a študentom UIAM. Doc. Ing. Pavol Božek, CSc. bol zároveň predsedom hodnotiacej komisie v jednej z kategórií súťaže autonómnych robotov.

Pozrite sa, ako fungujú asistenčné systémy Volkswagenu

Volkswagen Slovensko pokračuje v produkcii zaujímavých videí, ktoré odhaľujú technologickú výbavu modelov VW.

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Známe osobnosti prezradili, do ktorej krajiny sa nechcú vrátiť

Influenceri si v kampani O2 pripomenuli 30. výročie Nežnej revolúcie.