Čo keď sa poškodí plastové okno? Dá sa opraviť?

Kto by si neželal dobre vypadajúce, fungujúce plastové okno, s bezproblémovým otváraním a zatváraním a tesnením.

Kto by si neželal dobre vypadajúce, fungujúce plastové okno, s bezproblémovým otváraním a zatváraním a tesnením. Čo však v prípade, že sa  plastové okno v byte alebo rodinnom dome poškodí? Budete takéto okno môcť plnohodnotne opraviť? Možno sa takýmto problém stal aj vám a potrebujete poradiť. Zisťovali sme za vás ...

Tesnenie a kovanie ...

Všetko bude závisieť od toho, čo sa na plastovom okne pokazí. Možno je poškodené iba tesnenie plastového okna, ktoré stratilo svoje vlastnosti - predovšetkým pružnosť a flexibilitu nedostatočnou údržbou. Takéto plastové okno stráca na tesniacich vlastnostiach a keďže je poškodené, uniká cez okno veľa tepla.

Tesnenie je však možné jednoducho vymeniť. Ak ste šikovným domácim majstrom, tento úkon zvládnete aj sami. Pokiaľ si na to netrúfate, pokojne kontaktujte svojho predajcu plastových okien. Ak už firma nefunguje, kontaktujte inú s podobným alebo rovnakým zameraním.

Ak však okná zadrhávajú, je na vine poškodené kovanie. Aj to je možné vymeniť za nové, ale bude závisieť
od značky kovania. Všetko vybavíte u svojho predajcu plastových okien ...

Aj farebný odtieň okna...

Nezúfajte, aj keď máte farebný odtieň plastových okien. Opraviť je možné aj to. Neznamená to, že ak si budete dávať plastové okná, musíte si nechať len biely odtieň. Pokojne si dnes môžete zaobstarať akýkoľvek odtieň podľa vašich predstáv.

Ak už farebné plastové okná máte a poškodili sa práve ich farebné fóliové časti, opraviť to môžete účinnými korekčnými tyčinkami, ale len v prípade, že sa jedná o menšie poškodenie. Ak je poškodenie väčšie, je možné vymeniť na zabudovanom plastovom okne celú časť povrchovej farebnej fólie.

Takto je možné pokračovať aj pri ďalších poškodeniach na plastovom okne. Je potrebné si uvedomiť, že každá časť plastového okna sa dá opraviť alebo jednoducho vymeniť za nový kus.

TEL.: 00421 35 7701 044 -MOBIL: 00421 917 529 855 -Copyright © 2004 - 2050 by Inter Okno s.r.o.! All rights reserved!

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.