Sobota, 2. júl, 2022 | Meniny má Berta

B-Sign - bezpečné podpisovanie elektronických dokumentov

Podpisovanie elektronických zmluvných dokumentov s využitím dynamického biometrického merania štyroch veličín, to umožňuje B-Sign, služba, ktorú zavádza kuriérska spoločnosť DPD.

Kuriérska spoločnosť DPD uviedla na trh technologickú novinku. Nová služba B-Sign umožňuje bezpečné spracovanie zmluvných dokumentov, odosielaných spolu s tovarom bez nutnosti dokumenty posielať v tlačenej forme. Príjemca podpisuje elektronickú verziu zmluvy pri doručení zásielky na tablet u kuriéra a dokument je ešte v ten deň dostupný pre odosielateľa.

„Zavedenie novej technológie zvyšuje bezpečnosť pri práci s osobnými údajmi a komfort pre príjemcu, ale aj odosielateľa pri doručovaní zmluvných dokumentov“ povedal Peter Pavuk, generálny riaditeľ DPD SK. „Príjemca si môže zmluvu preštudovať vopred, je mu zaslaná mailom. Zásielku si pred podpisom na tablete otvorí zadaním PINu a následne sú všetky dokumenty biometricky podpísané a opätovne uzamknuté. Ešte v ten istý deň sú sprístupnené na stiahnutie pre odosielateľa. Zavedenie novej služby umožňuje rýchlejšie spracovanie balíkov a  archiváciu elektronicky podpísaných dokumentov. Väčšie spoločnosti, pre ktoré je služba B-Sign špeciálne pripravená, zaznamenajú aj značnú úsporu v nákladoch na tlač zmluvných dokumentov“, dodal Peter Pavuk.

Pri podpise zmluvných dokumentov na tablete technológia sníma štyri kľúčové parametre: časové rozdelenie ťahov, presnú postupnosť ťahov vrátane diakritiky, zrýchlenie a spomalenie ťahu a presné meranie tlaku na podložku, čím sa vylučuje možnosť falšovania podpisu. Využitá technológia poskytuje aj ďalšie možnosti. Vie vyhodnotiť pravosť podpisu a porovnať podpis s referenčnou databázou podpisov. V prípade záujmu odosielateľa je možné sfotografovanie dokladov príjemcu podpisujúceho zmluvu.

Pri doručovaní tohto typu zásielok dostane príjemca pred doručením zásielky SMS s informáciou o doručení a možnosťou zmeniť termín alebo adresu doručenia. V deň doručenia zásielky je opätovne kontaktovaný a cez SMS je mu odoslaná informácia o presnej hodine, v ktorom bude kuriér DPD zásielku doručovať.

DPD je prvou kuriérskou spoločnosťou, ktorá vie poskytnúť svojim zákazníkom tento typ služby. Jej zavedením DPD opätovne potvrdilo svoju pozíciu najinovatívnejšej kuriérskej spoločnosti na trhu.

Viac informácií získate na stránke https://www.dpd.com/sk/home/produkty_a_sluzby/b_sign

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Meranie rýchlosti v úsekoch už nebude pre vodičov vďaka MIO problémom

Vodiči budú upozornení pred úsekom, počas a na to, koľko metrov a sekúnd im zostáva a či majú spomaliť alebo ísť rýchlejšie.

8 h
MiVue 886 – vůbec první 4K UHD autokamera od Mio

Má tiež 1,7x väčší snímač a ULTRA nočné snímanie. Rýchlejší prenos záberov do telefónu zabezpečuje 5 GHz WiFi

1. júl

Tankujeme približne o 10 – 50 centov lacnejšie ako v západnej Európe.

INZERCIA 1. júl
SkryťZatvoriť reklamu