Utorok, 23. apríl , 2019

B-Sign - bezpečné podpisovanie elektronických dokumentov

Podpisovanie elektronických zmluvných dokumentov s využitím dynamického biometrického merania štyroch veličín, to umožňuje B-Sign, služba, ktorú zavádza kuriérska spoločnosť DPD.

Kuriérska spoločnosť DPD uviedla na trh technologickú novinku. Nová služba B-Sign umožňuje bezpečné spracovanie zmluvných dokumentov, odosielaných spolu s tovarom bez nutnosti dokumenty posielať v tlačenej forme. Príjemca podpisuje elektronickú verziu zmluvy pri doručení zásielky na tablet u kuriéra a dokument je ešte v ten deň dostupný pre odosielateľa.

„Zavedenie novej technológie zvyšuje bezpečnosť pri práci s osobnými údajmi a komfort pre príjemcu, ale aj odosielateľa pri doručovaní zmluvných dokumentov“ povedal Peter Pavuk, generálny riaditeľ DPD SK. „Príjemca si môže zmluvu preštudovať vopred, je mu zaslaná mailom. Zásielku si pred podpisom na tablete otvorí zadaním PINu a následne sú všetky dokumenty biometricky podpísané a opätovne uzamknuté. Ešte v ten istý deň sú sprístupnené na stiahnutie pre odosielateľa. Zavedenie novej služby umožňuje rýchlejšie spracovanie balíkov a  archiváciu elektronicky podpísaných dokumentov. Väčšie spoločnosti, pre ktoré je služba B-Sign špeciálne pripravená, zaznamenajú aj značnú úsporu v nákladoch na tlač zmluvných dokumentov“, dodal Peter Pavuk.

Pri podpise zmluvných dokumentov na tablete technológia sníma štyri kľúčové parametre: časové rozdelenie ťahov, presnú postupnosť ťahov vrátane diakritiky, zrýchlenie a spomalenie ťahu a presné meranie tlaku na podložku, čím sa vylučuje možnosť falšovania podpisu. Využitá technológia poskytuje aj ďalšie možnosti. Vie vyhodnotiť pravosť podpisu a porovnať podpis s referenčnou databázou podpisov. V prípade záujmu odosielateľa je možné sfotografovanie dokladov príjemcu podpisujúceho zmluvu.

Pri doručovaní tohto typu zásielok dostane príjemca pred doručením zásielky SMS s informáciou o doručení a možnosťou zmeniť termín alebo adresu doručenia. V deň doručenia zásielky je opätovne kontaktovaný a cez SMS je mu odoslaná informácia o presnej hodine, v ktorom bude kuriér DPD zásielku doručovať.

DPD je prvou kuriérskou spoločnosťou, ktorá vie poskytnúť svojim zákazníkom tento typ služby. Jej zavedením DPD opätovne potvrdilo svoju pozíciu najinovatívnejšej kuriérskej spoločnosti na trhu.

Viac informácií získate na stránke https://www.dpd.com/sk/home/produkty_a_sluzby/b_sign

Dokonalá záhrada? Nezabudnite na prísun vody.

Ako na zavlažovanie a prísun vlahy pre vaše rastlinky?

Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou

Klimatizácie sa v poslednej dobe stali bežnou súčasťou slovenských domácností.

Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto

Automobilová udalosť roka láka na viaceré NAJ. Organizátori sľubujú, že bude silnejší a štýlovejší než kedykoľvek predtým.

Women in business

Social & business event about all women in business, female professionals and entrepreneurs.