IMMOFINANZ má výrazný nárast obsadenosti kancelárskeho portfólia

Spoločnosť IMMOFINANZ ku koncu finančného roka 2015/16 (k 30. aprílu 2016) zvýšila obsadenosť svojich kancelárskych investícií.

Spoločnosť IMMOFINANZ ku koncu finančného roka 2015/16 (k 30. aprílu 2016) zvýšila obsadenosť v rámci svojich existujúcich kancelárskych investícií približne o sedem percentuálnych bodov, na úroveň takmer 82%. Podľa predbežných údajov, prenájmy v kancelárskom segmente dosiahli celkove cca. 388 000 m2, t.j. 29% celkovej plochy. Z tejto celkovej plochy sa 307 000 m2  nachádza v existujúcich investíciách a 81 000 m2 v rozvojových projektoch. Zhruba 40% prenájmov v existujúcich investíciách predstavujú nové zmluvy alebo rozšírenia zmlúv, pričom zostávajúcich 60% tvoria predĺžené zmluvy s existujúcimi nájomníkmi.

“V priebehu minulého roka sme zaviedli niekoľko opatrení na zvýšenie miery obsadenosti v našom kancelárskom segmente, vrátane cielených investícií zameraných na zlepšenie kvality našej ponuky.

A ako bolo oznámené, úspešné výsledky týchto krokov sa odrážajú v našich číslach“, uviedol Oliver Schumy, CEO spoločnosti IMMOFINANZ. “Naša silná orientácia na zákazníka a ďalšie inovácie v kancelárskom segmente povedú v nadchádzajúcich štvrťrokoch k ďalšiemu trvalému zvyšovaniu obsadenosti.“

Podľa predbežných údajov boli najvýraznejšie prenájmy kancelárskych priestorov počas finančného roka 2015/16 zaznamenané na Slovensku, kde nové boli zmluvy alebo predĺženia prenájmov podpísané na približne 51% prenajímateľnej plochy na tomto kľúčovom trhu. Po tomto prvenstve nasledujú Maďarsko (48%), Nemecko (36%) a Rumunsko (31%). Spomedzi nových nájomných zmlúv (na základe objemu) je 61% uzatvorených na dobu päť a viac rokov.

Najväčšími samostatnými novými prenájmami sú zmluvy na nové podnikové centrály spoločností trivago a Uniper v rámci Düsseldorfer Medienhafen, predstavujúce plochu cca. 26 000 m 2 a 28,000 m 2.

O spoločnosti IMMOFINANZ

IMMOFINANZ je spoločnosť pôsobiaca v oblasti komerčných nehnuteľností,  ktorej aktivity sa zameriavajú na segmenty retailu a kancelárií na ôsmych hlavných trhoch Európy: v Rakúsku, Nemecku, Českej republike, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku, Poľsku a Moskve. Hlavné podnikateľské aktivity zahŕňajú správu a rozvoj nehnuteľností. Portfólio nehnuteľností spoločnosti má hodnotu približne 5,8 miliardy EUR a zahŕňa viac ako 380 nehnuteľností. Spoločnosť IMMOFINANZ je kótovaná na burzách vo Viedni (ATX index) a Varšave. Viac informácií nájdete na: http://www.immofinanz.com

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová iOS aplikácia SME.sk je rýchlejšia, prehľadnejšia a s množstvom vylepšení.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.

Chceme, aby mali naši zákazníci z nakupovania zážitok

Prehľadnosť predajne či rýchlosť vybavenia nákupu sú pre zákazníka veľmi dôležité, najmä pri malých každodenných nákupoch.

Depresia. Kedy ju treba liečiť?

Prežívanie nepríjemných emócií poznáme všetci. Môžete však trpieť depresiou bez toho, aby ste si to uvedomili?