IMMOFINANZ má výrazný nárast obsadenosti kancelárskeho portfólia

Spoločnosť IMMOFINANZ ku koncu finančného roka 2015/16 (k 30. aprílu 2016) zvýšila obsadenosť svojich kancelárskych investícií.

Spoločnosť IMMOFINANZ ku koncu finančného roka 2015/16 (k 30. aprílu 2016) zvýšila obsadenosť v rámci svojich existujúcich kancelárskych investícií približne o sedem percentuálnych bodov, na úroveň takmer 82%. Podľa predbežných údajov, prenájmy v kancelárskom segmente dosiahli celkove cca. 388 000 m2, t.j. 29% celkovej plochy. Z tejto celkovej plochy sa 307 000 m2  nachádza v existujúcich investíciách a 81 000 m2 v rozvojových projektoch. Zhruba 40% prenájmov v existujúcich investíciách predstavujú nové zmluvy alebo rozšírenia zmlúv, pričom zostávajúcich 60% tvoria predĺžené zmluvy s existujúcimi nájomníkmi.

“V priebehu minulého roka sme zaviedli niekoľko opatrení na zvýšenie miery obsadenosti v našom kancelárskom segmente, vrátane cielených investícií zameraných na zlepšenie kvality našej ponuky.

A ako bolo oznámené, úspešné výsledky týchto krokov sa odrážajú v našich číslach“, uviedol Oliver Schumy, CEO spoločnosti IMMOFINANZ. “Naša silná orientácia na zákazníka a ďalšie inovácie v kancelárskom segmente povedú v nadchádzajúcich štvrťrokoch k ďalšiemu trvalému zvyšovaniu obsadenosti.“

Podľa predbežných údajov boli najvýraznejšie prenájmy kancelárskych priestorov počas finančného roka 2015/16 zaznamenané na Slovensku, kde nové boli zmluvy alebo predĺženia prenájmov podpísané na približne 51% prenajímateľnej plochy na tomto kľúčovom trhu. Po tomto prvenstve nasledujú Maďarsko (48%), Nemecko (36%) a Rumunsko (31%). Spomedzi nových nájomných zmlúv (na základe objemu) je 61% uzatvorených na dobu päť a viac rokov.

Najväčšími samostatnými novými prenájmami sú zmluvy na nové podnikové centrály spoločností trivago a Uniper v rámci Düsseldorfer Medienhafen, predstavujúce plochu cca. 26 000 m 2 a 28,000 m 2.

O spoločnosti IMMOFINANZ

IMMOFINANZ je spoločnosť pôsobiaca v oblasti komerčných nehnuteľností,  ktorej aktivity sa zameriavajú na segmenty retailu a kancelárií na ôsmych hlavných trhoch Európy: v Rakúsku, Nemecku, Českej republike, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku, Poľsku a Moskve. Hlavné podnikateľské aktivity zahŕňajú správu a rozvoj nehnuteľností. Portfólio nehnuteľností spoločnosti má hodnotu približne 5,8 miliardy EUR a zahŕňa viac ako 380 nehnuteľností. Spoločnosť IMMOFINANZ je kótovaná na burzách vo Viedni (ATX index) a Varšave. Viac informácií nájdete na: http://www.immofinanz.com

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.

Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely

S dieťaťom do Egypta? Na čo myslieť pred cestou a tipy na hotely pre rodiny.