Piatok, 19. apríl , 2019

Unikátny obchod CBA Slovakia v Lučenci

Domáci obchodný reťazec CBA Slovakia, a.s. otvoril v zrekonštruovanom Obchodnom dome Prior v Lučenci novú prevádzku.

Domáci obchodný reťazec CBA Slovakia, a.s. otvoril v zrekonštruovanom Obchodnom dome Prior v Lučenci novú prevádzku. Pilotný koncept prináša  mnoho noviniek v oblasti dizajnu, vybavenia a zariadenia obchodu. Mnohé trendové prvky a inovácie slovenský reťazec použil vôbec prvýkrát.

OD Prior na Novohradskej ulici 3 v Lučenci patrí do siete obchodných domov Prior Stred, a. s. Zvolen a bol prvýkrát otvorený ešte v roku 1982. Modernizácia a prestavba priniesli pre zákazníkov väčší komfort, pribudli napríklad nové eskalátory. Priestor, ktorý si prenajala CBA Slovakia pred rekonštrukciou OD Prior zaberal rakúsky obchodný reťazec. Podobne si úspešný domáci obchodník prenajal priestory po dvoch filiálkach britského reťazca, konkrétne v bratislavskej Karlovej Vsi na Kempelenovej ulici (19. apríla) a v Banskej Bystrici na ulici Kpt. Nálepku v OD Úsvit (3. mája). Domáci hráč ukazuje, že dokáže využiť potenciál priestorov svojím konceptom predajní.

"Nová prevádzková jednotka v OD Prior je kotevným nájomcom obchodného domu a môže sa smelo porovnávať s modernými obchodmi vo vyspelej Európe. V mnohých atribútoch je unikátna. Celá plocha predajne, teda 713 m2 prešla rozsiahlou rekonštrukciou s celkovými nákladmi takmer 230 tisíc eur. Cieľom bolo otvoriť prevádzku, ktorá bude vyhovovať moderným trendom aj o niekoľko rokov a bude ponúkať zákazníkom lepší nákupný zážitok. Verím, že sa nám to podarilo," uviedol  Vladimír Kocúrek, viceprezident CBA Slovakia, a.s. pri príležitosti slávnostného otvorenia – video si môžete pozrieť tu: https://youtu.be/LEebSxVsXuk

Supermarket prináša niekoľko zaujímavých inovácií. Reprezentujú ho hlavne použité grafické vyhotovenia sekcií, prím v predajni hrajú jednoduché čisté línie, jednoznačná farebnosť a osvetlenie. Príjemný pocit z priestoru dopĺňajú aj prvky dreva, zvolené odtiene dlažby, obloženie stropov a drobného imobiliáru.

Samozrejmosťou je široký výber tovaru s dôrazom na čerstvosť. Z približne 7000 položiek tvoria čerstvé tovary približne tretinu. Z tohto dôvodu pribudli prístenné chladiace vitríny, pestrej ponuke dáva vyniknúť aj tmavý podhľad. „ Dôraz na tovar podčiarkuje i zvolené osvetlenie. Bežné svietidlá vytvárajú difúzne, umelé a chladné svetlo, a preto sme použili okrem líniového osvetlenia aj bodové teplé osvetlenie pre zvýraznenie sortimentných sekcií alebo zaujímavých ponúk,“ opisuje detaily predajne V. Kocúrek. Ponuka čerstvého mäsa a mäsových výrobkov láka už z diaľky korporátnou farebnosťou partnera sekcie, ktorá je stelesnená červeným, lesklým keramickým obkladom v typickom retro štvorcovom formáte.  Pri vchode potešia zákazníkov nákupné vozíky s detskou sedačkou. O zákaznícky komfort sa bude starať kolektív zamestnancov a tri pokladničné zóny s modernými dotykovými pokladnicami.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.