Piatok, 19. apríl , 2019

Ktoré dvere sú bezpečnejšie? Otvárané do interiéru či exteriéru

Ktoré dvere sú bezpečnejšie? Otvárané do interiéru či exteriéru?

Kupovať nové plastové, drevené, či hliníkové dvere do interiéru alebo exteriéru, nemusí byť vôbec jednoduchá záležitosť. Snáď najdôležitejším atribútom na začiatok je ozrejmiť si, čo budete od nich očakávať, aby spĺňali pri ich používaní. Rozhodovať sa iba na základe „lepšej“ ceny alebo ich dizajnu, nemusí byť najsprávnejším a zároveň aj najbezpečnejším riešením ...

Základná funkcia dverí ...

K základným funkciám dverí patrí odčleniť exteriérovú časť bytu, či domu od interiérovej, ochrániť pred poveternostnými podmienkami, hlukom, prachom, či ohňom a v neposlednom rade oddeľovať samostatné časti bytu, či domu. Dvere predstavujú aj vstupnú bránu do každého bytu, či domu a vítajú návštevníka, ktorého navádzajú do jednotlivých zón bytu, či domu. Nehovoriac o tom, že pri ich otváraní, zatváraní musia zostať bezpečným prvkom v byte, či v dome.

Čo je ešte dôležité poznať ...

Okrem toho, či chcete dať drevené, či plastové dvere, musíte vedieť, či budú inštalované do exteriéru a interiéru, rovnako musíte poznať presné rozmery otvorov, do ktorých budú dvere montované, aký typ dverí chcete (jednokrídlové, dvojkrídlové, aký spôsob otvárania, aké kovanie, atď.), respektíve či ľavé alebo pravé. Rovnako je potrebné vedieť, či pri ich otváraní, či zatváraní budú bezpečnejšie tak, keď budú otvárané do interiéru alebo exteriéru. Toto závisí od toho, kde budú dvere montované. Z bezpečnostných dôvodoch existujú zásady, že napríklad do technických miestností (všade tam, kde je umiestnený kotol na plyn, či tuhé palivo) sa musia dvere otvárať smerom von (čiže do exteriéru) z toho dôvodu, že je to pre ľudské zdravie a život bezpečnejšie aj v prípade životu ohrozujúcej situácie. Rovnako to musí platiť aj pri dverách inštalovaných
do kúpeľňovej časti bytu, či domu.

Vchodové dvere musia byť dostačujúco pevné, stále a tiež aj bezpečné. Musia odolať jednak klimatickým zmenám, ako aj neželaným zlodejom, preto nie je na škodu, ak spĺňajú atribúty II. alebo III. bezpečnostnej triedy.

Pevne veríme, že sme aj naším stručným pohľadom na túto problematiku priniesli viac svetla a vaše rozhodovanie bude o niečo jednoduchšie a v konečnom dôsledku aj viac bezpečnejšie.

TEL.: 00421 35 7701 044 -MOBIL: 00421 917 529 855 -Copyright © 2004 - 2050 by Inter Okno s.r.o.! All rights reserved!

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.