Nový príbeh Cvernovky

Onedlho sa opäť prepíšu dejiny Cvernovky. Jej viac ako 100-ročnú históriu však môžete nosiť v peňaženke.

Onedlho sa opäť prepíšu dejiny Cvernovky. Jej viac ako 100-ročnú históriu však môžete nosiť stále so sebou. V peňaženke.

Známa bratislavská továreň z čias Rakúsko - Uhorska ovplyvnila životy niekoľko tisíc ľudí. V roku 2003 sa zastavila jej prevádzka a odvtedy sa v areáli Cvernovky začala tvoriť komunita umelcov, ktorí si v budove Pradiarne vytvorili svoje ateliéry. Tie sa v najbližších dňoch budú sťahovať a budúcnosť Cvernovky je aktuálne nejasná.

Históriu slávnej továrne od jej vzniku až po súčasnosť zachytáva kniha s rovnomenným názvom, ktorej autormi sú Vilo Csino a Martin Mistrík. Práve za grafický dizajn publikácie Cvernovka získali autori v novembri 2015 Cenu Nadácie Tatra banky za umenie v kategórii Mladý tvorca. Ich počin sa stal hlavným motívom novej limitovanej edície kreditnej karty od Tatra banky.

Cvernovka na limitovanej edícii kreditnej karty

Tatra banka už po trinásty raz prináša limitovanú edíciu kreditných kariet, ktorá je venovaná laureátom Ceny Nadácie Tatra banky za umenie. Banka v minulosti venovala limitované edície osobnostiam ako Július Satinský, Pavol Barabáš, Karol Kállay či Peter Lipa.  Tento rok prebrali štafetu režisér Viliam Csino a grafický dizajnér Martin Mistrík.

„Ako vizuál novej limitovanej edície sme použili dobovú reklamnú ilustráciu Cvernovky, ktorú autori publikácie našli pri prehľadávaní archívu v areáli Cvernovka. Samotná ilustrácia odráža Cvernovku nielen ako historicky významnú súčasť života v Bratislave, ale zároveň podčiarkuje úsilie autorov publikácie, ktorí priniesli verejnosti konkrétne príbehy a osudy ľudí spojených s továrňou,“ uviedla Alexandra Kamenická, brand manažérka Tatra banky.

Ako sa stať vlastníkom limitovanej edície kreditnej karty

Súkromnú kreditnú kartu VISA z limitovanej edície si záujemcovia môžu objednať na webovej stránke Tatra banky alebo v ktorejkoľvek pobočke

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová iOS aplikácia SME.sk je rýchlejšia, prehľadnejšia a s množstvom vylepšení.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.

Chceme, aby mali naši zákazníci z nakupovania zážitok

Prehľadnosť predajne či rýchlosť vybavenia nákupu sú pre zákazníka veľmi dôležité, najmä pri malých každodenných nákupoch.

Depresia. Kedy ju treba liečiť?

Prežívanie nepríjemných emócií poznáme všetci. Môžete však trpieť depresiou bez toho, aby ste si to uvedomili?