Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Prenosná pomôcka pre vozičkárov na prekonanie schodiska

Najväčšou bariérou pre ľudí na invalidnom vozíku sú schody. Zdolať tento problém je pre vozičkára bez pomoci inej osoby nemožné, preto k prekonávaniu schodov pristupuje len v najnutnejších prípadoch.

Schodolez slúži ako prídavné zariadenie k invalidnému vozíku , ktoré pomocou rýchloupínacieho mechanizmu vozík s postihnutou osobou bezpečne upevní, a tým je možné schody bezpečne zdolať.

Z čoho schodolez pozostáva?

Zariadenie pozostáva z dvoch hlavných častí.

1. Operadlo s upínacím mechanizmom.
  2. Ovládanie v spodnej, pohonnej časti, ktorá obsahuje motor s prevodovkou. Pojazdový mechanizmus s ozubenými gumenými pásmi zabezpečuje, že schodolez sa bezpečne pohybuje po schodoch.

sa-3web-r127_res.jpg

Zdrojom energie sú dve dobíjateľné 6V batérie, s ktorými sa dá na jedno nabitie zdolať až 600 schodov. Ovládanie je na operadle, kde sa nachádza ukazovateľ nabitia batérie a 2 tlačidlá. Jedným tlačidlom určíme smer pohybu schodolezu, druhým vieme zariadenie núdzovo zastaviť.
Schodolezy sa dajú jednoducho rozložiť, umiestniť v kufri osobného automobilu a doviesť na miesto použitia. Všetky typy sú perfektne vyvážené s výbornou stabilitou na schodoch. Vyhotovené sú z kvalitných materiálov s robustnou a pevnou konštrukciou, ktorá je precízne spracovaná, a pritom sa veľmi ľahko obsluhujú.

Kde sa dá schodolez kúpiť?

Pozrite si ponuku schodolezov na prekonajmespolubariery.sk/schodolezy. Na Slovensku ich dodáva firma Ares už 20 rokov.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

BILLA podáva v kritickom období pomocnú ruku ľuďom z kultúry

Spoločnosť BILLA podáva pomocnú ruku ľuďom pôsobiacim v slovenskej kultúre.

Vynovená predajňa v Smrdákoch

COOP Jednota Senica, spotrebné družstvo, pokračuje v modernizácii svojich predajní.

Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje

Chcete si konečne kúpiť novú kuchynskú linku či potrebujete dať auto do opravy, ale chýbajú vám peniaze?