Pondelok, 25. január, 2021 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

Prenosná pomôcka pre vozičkárov na prekonanie schodiska

Najväčšou bariérou pre ľudí na invalidnom vozíku sú schody. Zdolať tento problém je pre vozičkára bez pomoci inej osoby nemožné, preto k prekonávaniu schodov pristupuje len v najnutnejších prípadoch.

Schodolez slúži ako prídavné zariadenie k invalidnému vozíku , ktoré pomocou rýchloupínacieho mechanizmu vozík s postihnutou osobou bezpečne upevní, a tým je možné schody bezpečne zdolať.

Z čoho schodolez pozostáva?

Zariadenie pozostáva z dvoch hlavných častí.

1. Operadlo s upínacím mechanizmom.
  2. Ovládanie v spodnej, pohonnej časti, ktorá obsahuje motor s prevodovkou. Pojazdový mechanizmus s ozubenými gumenými pásmi zabezpečuje, že schodolez sa bezpečne pohybuje po schodoch.

sa-3web-r127_res.jpg

Zdrojom energie sú dve dobíjateľné 6V batérie, s ktorými sa dá na jedno nabitie zdolať až 600 schodov. Ovládanie je na operadle, kde sa nachádza ukazovateľ nabitia batérie a 2 tlačidlá. Jedným tlačidlom určíme smer pohybu schodolezu, druhým vieme zariadenie núdzovo zastaviť.
Schodolezy sa dajú jednoducho rozložiť, umiestniť v kufri osobného automobilu a doviesť na miesto použitia. Všetky typy sú perfektne vyvážené s výbornou stabilitou na schodoch. Vyhotovené sú z kvalitných materiálov s robustnou a pevnou konštrukciou, ktorá je precízne spracovaná, a pritom sa veľmi ľahko obsluhujú.

Kde sa dá schodolez kúpiť?

Pozrite si ponuku schodolezov na prekonajmespolubariery.sk/schodolezy. Na Slovensku ich dodáva firma Ares už 20 rokov.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Na jeho budúcnosť sme sa opýtali Mareka Mičienku, obsahového manažéra Seduo.sk

6 h

Paneurópska VŠ sa môže pochváliť ďalším úspechom. Absolventi jej fakúlt patria medzi najlepšie zarábajúcich vo svojom odbore.

6 h

Kvôli kríze spojenej s ochorením COVID-19 čelia mnohí naši podnikatelia skutočne ťažkej situácii.

16 h