Piatok, 19. apríl , 2019

Prenosná pomôcka pre vozičkárov na prekonanie schodiska

Najväčšou bariérou pre ľudí na invalidnom vozíku sú schody. Zdolať tento problém je pre vozičkára bez pomoci inej osoby nemožné, preto k prekonávaniu schodov pristupuje len v najnutnejších prípadoch.

Schodolez slúži ako prídavné zariadenie k invalidnému vozíku , ktoré pomocou rýchloupínacieho mechanizmu vozík s postihnutou osobou bezpečne upevní, a tým je možné schody bezpečne zdolať.

Z čoho schodolez pozostáva?

Zariadenie pozostáva z dvoch hlavných častí.

1. Operadlo s upínacím mechanizmom.
  2. Ovládanie v spodnej, pohonnej časti, ktorá obsahuje motor s prevodovkou. Pojazdový mechanizmus s ozubenými gumenými pásmi zabezpečuje, že schodolez sa bezpečne pohybuje po schodoch.

sa-3web-r127_res.jpg

Zdrojom energie sú dve dobíjateľné 6V batérie, s ktorými sa dá na jedno nabitie zdolať až 600 schodov. Ovládanie je na operadle, kde sa nachádza ukazovateľ nabitia batérie a 2 tlačidlá. Jedným tlačidlom určíme smer pohybu schodolezu, druhým vieme zariadenie núdzovo zastaviť.
Schodolezy sa dajú jednoducho rozložiť, umiestniť v kufri osobného automobilu a doviesť na miesto použitia. Všetky typy sú perfektne vyvážené s výbornou stabilitou na schodoch. Vyhotovené sú z kvalitných materiálov s robustnou a pevnou konštrukciou, ktorá je precízne spracovaná, a pritom sa veľmi ľahko obsluhujú.

Kde sa dá schodolez kúpiť?

Pozrite si ponuku schodolezov na prekonajmespolubariery.sk/schodolezy. Na Slovensku ich dodáva firma Ares už 20 rokov.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.