Utorok, 19. január, 2021 | Meniny má MárioKrížovkyKrížovky

Typy koľajníc pre stropný zdvihák

Stropné zdviháky, ako už ich názov napovedá, sú umiestnené a pohybujú sa v koľajniciach uchytených v strope alebo v bočnej stene miestnosti. Akú koľajnicu si vybrať?

Každá inštalácia si vyžaduje individuálne posúdenie situácie u klienta, prípadne v nemocnici alebo sociálnom zariadení a návrh vlastného koľajnicového systému. Naša firma ponúka návštevu a návrh systému zdarma v celej SR.

Existujú 3 základné typy koľajníc – A, B, C.

Koľajnica A je najmenšia, používa sa do menších miestností a zároveň má najnižšiu nosnosť. Koľajnica B je vyššia, je vhodná na plné vykrytia miestností a tiež má vyššiu nosnosť. Koľajnica C, ktorá je dostupná až v 8 metrovej dĺžke je najpevnejšia a bez problémov unesie hmotnosť až 500 kg pri minimálnom množstve stropných alebo stenových kotiev.

kolajnice-r211_res.jpg

Koľajnice sú vyrábané z hliníkovej zliatiny, preto sú pevné a zároveň ľahké a nepodliehajú korózii na rozdiel od oceľových koľajníc. Bočnú stranu koľajnice   je možné prekryť plastovým krytom bielej alebo šedej farby, prípadne si navrhnúť individuálny dizajn bočného krytu. Najmä deti poteší, keď budú mať na svojom zdviháku a koľajnici napríklad svoje obľúbené rozprávkové postavičky. Koncový kryt zase zakryje zrezaný koniec koľajnice.

Skrytá koľajnica

Zákazníci, ktorí majú radi nenápadné riešenia, určite využijú možnosť „ukrytia“ koľajnice do sadrokartónového stropu.

lista-na-sadrokartonweb-r737_res.jpg

Do bežnej koľajnice sa nasunie lišta, na ktorú sa umiestni sadrokartónová alebo polystyrénová platňa. V miestnosti bude v strope vidieť iba spodnú časť koľajnice, všetko ostatné bude schované v sadrokartóne. Tieto riešenia je možné použiť nielen na jednoduché koľajnicové systémy, prípadne zákruty, výhybky, ale aj na plné vykrytie miestnosti.

Skúsenosti s pomocou

Pomoci telesne postihnutým a seniorom sa venujeme už 22 rokov. Dodávame, vyrábame a konštruujeme všetky druhy zdvíhacích zariadení ako sú plošiny, stoličkové výťahy, schodolezy, stropné zdviháky, bazénové zdviháky, výťahy a výťahové plošiny.
Okrem toho upravujeme motorové vozidlá. Upravené automobily môžu hendikepovaní riadiť alebo sa v nich bez problémov prepravovať.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?

Porovnali sme život v Bratislave na štyroch rôznych miestach.

Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA

Značka aj napriek pandémii trhala rekordy.

Predajom kraľovala FABIA, ŠKODA valcovala jednotlivé segmenty. Jednoznačné prvenstvo značky ŠKODA potvrdzujú aj celkové predaje jednotlivých modelov, ktoré suverénne vedie model FABIA – 4 607 ks.

PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj

V najrozšírenejšej sieti elektropredajní môžete stále POHODLNE NAKUPOVAŤ A TOVAR mať doma EŠTE DNES. Teraz dokonca ešte lacnejšie.