Kto by netúžil mať krásne a zdravé zuby

Americký úsmev, za ktorým sa skrývajú krásne zdravé zuby, by túžil mať hádam každý. Spôsobov, ako to dosiahnuť, je veľa, ale medzi tie účinné určite patrí používanie produktov značky Elmex.

Značka Elmex sa predáva od roku 1962, pričom je vyrábaná švajčiarskou spoločnosťou GABA Internationla AG. Elmex tak predstavuje vysoko účinné produkty pre ústnu hygienu, ktorých účinky boli vedecky dokázané. Práve zubná pasta značky Elmex ako prvá obsahovala aminfluorid, ktorý remineralizuje zubnú sklovinu, a tým zvyšuje jej odolnosť voči pôsobeniu kyselín. Aminfluorid je oveľa účinnejší, než iné fluoridy v ostatných formách (napr. fluorid sodný).

Starostlivosť o naše zuby so značkou Elmex

Starostlivosť o náš chrup patrí určite medzi kategórie, ktoré by sa nemali podceňovať ani z hľadiska časového, ani z pohľadu peňazí. Už čistenie zubov dvakrát denne po jedle vedie podľa zubárov k zlepšeniu stavu ústnej dutiny. Zvláštnu pozornosť by sme mali venovať i medzizubným priestorom a čistiť ich raz denne zubnou niťou alebo medzizubnou kefkou. Samozrejmosťou sú i pravidelné prehliadky (dvakrát ročne) u stomatológa, lebo práve tam možno včas odhaliť a riešiť problém. Samotný zubný kaz spôsobujú baktérie povlaku na povrchu zuba, preto je dôležité povlak pravidelne odstraňovať ako zo zubov, tak i z medzizubných priestorov a zároveň im dodávať fluorid na účinnú ochranu pred vznikom zubného kazu.

elmexPráve na základe tohto problému značka Elmex prišla so systémom Elmex - „Ochrana pred zubným kazom“, pričom sú produkty Elmex spolu dokonale zladené, a preto môžu vzájomne zosilňovať svoje účinky. Medzi nich patrí i zubná pasta ELMEX Intensiv Cleaning - zubná pasta 50 ml. Táto zubná pasta obsahuje špeciálne leštiace častice, ktoré čistia a zároveň leštia vaše zuby. Vyhladzuje nielen povrch zubov a popri tom im dodáva prirodzene bielu farbu, ale i zabraňuje tvorbe nového sfarbenia. Už spomínaný účinný aminfluorid poskytuje ochranu pred zubným kazom.

elmexKeďže pravidelné čistenie zubnou kefkou nie vždy stačí k tomu, aby sme i medzizubný priestor ochránili pred zubným kazom, zubári preto odporúčajú používať dentálne pomôcky. Môže to byť napríklad ergonomicky tvarovaná medzizubná kefka z našej online stránky ELMEX Interdental - medzizubné kefky 6ks. Trojuholníkový profil medzizubnej kefky bol navrhnutý tak, aby odpovedal prirodzenému tvaru medzizubného priestoru, a tým dopomohol k efektívnejšiemu čisteniu. Tvar rukoväte (tá má možnosť nastavenia podľa individuálneho držania) bol optimalizovaný na uľahčenie čistenia ťažko prístupných časti, napríklad medzi zadnými stoličkami.

Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí

Koľko minuli účastníci na našom najväčšom festivale?

Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?

Obľúbené mestá spája povestný francúzsky šarm, no aj tak sú úplne odlišné.

Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie

Prílohu s overenými receptami nájdete vloženú v denníku SME v piatok 13. júla.

Salón architektov A0 – Coneco 2018

– dve výstavy a ocenenie Zlatý Leonard za nápad a kreativitu celého výstavného priestoru pre Stavebnú fakultu STU v Bratislave.