Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Carmen á la Gypsy devils valcuje Slovensko

Burácajúci potlesk! Sezóna 2016 vypredaná! Veľkolepú show videlo už neuveriteľných 40 000 divákov! Sú v tranze a prídu zas!

Burácajúci potlesk! Sezóna 2016 vypredaná! Veľkolepú show videlo už neuveriteľných 40 000 divákov! Sú v tranze a prídu zas!

Po septembrových úspešných premiérach v historickej budove Slovenského národného divadla vyrazil orchester Cigánski diabli spolu s tanečníkmi zo skupiny Credance, sólistami Baletu Slovenského národného divadla a sólistami SĽUK-u (Slovenský ľudový umelecký kolektív) na turné po slovenských a českých mestách. Unikátne predstavenie Carmen ala Gypsy devils, plné vášne a temperamentu, čoskoro zavíta do Banskej Štiavnice.

Tanečná dráma vášnivej a osudovej lásky krásnej a neskrotnej Cigánky Carmen patrí medzi najznámejšie ľúbostné príbehy, v ktorej nechýba romantická  zápletka, ani vášnivé emócie.

Cigánski diabli ponúkli nové hudobné spracovanie slávnej opery na rovnomennom albume v roku 2013 a rozhodli sa ho preniesť aj na divadelné dosky a pódia. Nadčasové dielo tak ožíva v strhujúcom tanci  bravúrnych tanečníkov so zmesou španielskeho i cigánskeho temperamentu. Romantické melódie autora Carmen Georgea Bizeta znejú v originálnej úprave  charizmatického cimbalového mága Ernesta Šarköziho. Cigánski diabli vo svojej tvorbe majstrovsky spájajú folklór s hudobnými žánrami ako klasika, džez, či flamenco. Vďaka výnimočnej virtuozite sú považovaní za jeden z najlepších orchestrov na svete v  kategórii ethno/world music.

Carmen, v spolupráci s režisérom a choreografom Ladislavom Cmorejom, je ich zatiaľ najambicióznejším projektom, ktorý prináša fúziu tanečného a hudobného sveta s rôznorodosťou hudobných žánrov a tanečných techník.

Tanečné predstavenie Carmen ala Gypsy devils vzniklo v umeleckej koprodukcii Baletu SND a Agentúry Mystik.

Po úspešných bratislavských predstaveniach v historickej budove Slovenského národného divadla sa tento rok protagonisti vydali na veľké slovensko-české turné. Predstavenie sa  teší  obrovskému záujmu publika a neutíchajúci potlesk a standing ovations  sprevádzajú predstavenia.

Carmen ala Gypsy devils vzhliadlo už 40 000 divákov po Slovensku. České turné odštartovali mestá Pardubice a Hradec Kralove.

„Je čertovsky dobrá, tá vaša Carmen,“ vyjadrili sa diváci v Pardubiciach.

„ Šarközi je hudobný buldozér,“ zaznelo v Považskej Bystrici.

„Bravo Carmen ala Gypsy devils, bravúrni Cigánski diabli, Silvia Šarközi – bravo, neskutoční tanečníci, skvelá Zuzana Čorejová- flamenco, úžasný spev – Marco Pillo,“ nieslo sa Prešovom.

Neuveriteľná show a pritom veľké umenie!, skonštatovalo publikum v Žilne.

A zaslúžené pocty prišli aj spoza oceána. „Je to najlepšia Carmen, akú som videla,“ neskrývala svoje nadšenie diváčka z Las Vegas.

Vstupenky na očakávanú show v Banskej Štiavnici, ktorá sa uskutoční v piatok 3. júna na exkluzívnom predstavení v amfiteátri, sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

/R/

br5978-mail-kopie-kopie-r712_res.jpg

br4254-cop-kopie-r140_res.jpg

br4647-cop-kopie-r559_res.jpg

br4789-cop-kopie-r774_res.jpg

br4838-cop-kopie-r477_res.jpg

br4934-cop-kopie-r253_res.jpg

br6273-cop-kopie-r897_res.jpg

Foto: Peter Brenkus

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.