SME
Štvrtok, 21. november, 2019 | Meniny má Elvíra
INZERCIA

V Bratislave otvorili novú reštauráciu s názvom Flamender

Začiatkom mája otvorili v bratislavskom Polus City Center reštauráciu FLAMENDER, ktorá prináša na slovenský trh spojenia tradičnej slovenskej a rakúskej kuchyne s nádychom súčasnosti a modernosti.

Začiatkom mája sa v bratislavskom Polus City Center otvorila reštaurácia FLAMENDER, ktorá prináša na slovenský trh unikátny koncept spojenia tradičnej slovenskej a rakúskej kuchyne s nádychom súčasnosti a modernosti. Pri zostavovaní kuchárskeho tímu boli oslovené renomované mená, a tak za prípravou jej špecialít stoja uznávané osobnosti, akými sú Peter Petráš, Mário Žužič či Peter Oravec.

Idea kuchyne je postavená na pôvodných slovenských či rakúskych jedlách, ktoré sú doplnené o moderné spôsoby prípravy, súčasné trendy v gastronómii i netradičné postupy pri spracovaní tradičných surovín. V jedálnom lístku tak nájdete klasické jedlá z mäsa a rýb ako pečené bravčové rebierka, dusené teľacie líčka, sumca či pstruha, ktoré sú podávané s netradičnými a zdravými prílohami – blanšírovaný kel, štvorfarebná šošovica na šalotke či gratin z kvaky. Celkovo je ponuka nezvyčajných príloh, šalátov, zdravých a ľahších jedál veľmi široká.

„Vo Flamendri varíme poctivé slovenské jedlá, ale postup ich prípravy sme posunuli do súčasnej, modernej gastronómie. Naším cieľom bolo tiež priniesť zákazníkom pridanú hodnotu, preto sme do jedálneho lístka zaradili netradičné prílohy, množstvo ľahších jedál a šalátov. Svoje obľúbené jedlo by si tak u nás mal nájsť každý, či už milovník mäsa, rýb alebo ľahkých bezmästitých jedál,“ povedal zodpovedný manažér reštaurácie Peter Illy.

Popri a la carte menu reštaurácia počas pracovných dní ponúka aj obedové menu, ktoré sa skladá až zo štyroch rôznych druhov menu. Novinkou je zavedenie raňajok. Cez víkendy pre nakupujúcich v obchodnom centre alebo pre tých, ktorí sa rozhodnú nevariť doma a vyjsť si do reštaurácie, je určené víkendové menu.

dsc00610-r601_res.jpg

„Naša ponuka je naozaj široká, hostia k nám môžu prísť na rýchly obed  s kolegami, pozvať obchodných partnerov na pracovný obed alebo prísť na romantickú večeru. Všetky naše suroviny sú čerstvé a v prvotriednej kvalite, pretože sme stavili na lokálnych slovenských farmárov, chovateľov a pestovateľov,“ doplnil Peter Illy.

Reštauráciá má štýlový moderný interiér, prevládajúce drevo a teplé, tlmené farby robia priestor útulným a príjemným na posedenie. Pridanou hodnotou podniku je priestorovo veľkorysá terasa.

O pár dní sa reštaurácia s rovnomenným názvom a podobným konceptom otvorí aj v bratislavskom Starom Meste.

„Náš druhý Flamender okrem skvelého jedla prinesie aj zaujímavé sprievodné aktivity, ktoré by mali byť oživením zábavy a nočného života v historickom centre hlavného mesta,“ povedal na záver Peter Illy.

www.flamender.sk

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,4 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

Najčítanejšie správy na SME

Najčítanejšie správy na SME

Neprehliadnite tiež

Tlačové správy

CUPRA si podmanila parížske nebo

Prvá závodná trať postavená na streche v hlavnom meste Francúzska bola scénou pre novú výzvu značky CUPRA.

Tlačové správy

Zoznámte sa: Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Slezská univerzita v Opavě

Tlačové správy

EkF TUKE – výzva pre tvoju budúcnosť

EkF TUKE je známa dôrazom na kvalitu vzdelávania, priateľské prostredie a orientáciou na cudzie jazyky.