Piatok, 19. apríl , 2019

Kto bude nový prevádzkovateľ verejného osvetlenia v Bratislave?

Na zajtrajšie zasadnutie MZ hl. m. Bratislavy predloží poslanec Martin Kuruc materiál so žiadosťou o informácie o stave verejného obstarávania na výber nového prevádzkovateľa verejného osvetlenia.

Na zajtrajšie zasadnutie Mestského zastupiteľstva hl. m. Bratislavy predloží poslanec Martin Kuruc za KLUB PRE BRATISLAVU materiál so žiadosťou o informovanie poslancov, v akom štádiu sa nachádza verejné obstarávanie na výber nového prevádzkovateľa verejného osvetlenia.

Súčasná zmluva o prevádzkovaní verejného osvetlenia v Bratislave so spoločnosťou Siemens bude tento rok končiť. KLUB PRE BRATISLAVU chce preto požiadať primátora, aby informoval poslancov o verejnej súťaži na prevádzkovateľa od budúceho roka.

„Na zajtrajšom zastupiteľstve predložíme uznesenie, v ktorom vyzveme primátora, aby na júnovom zasadnutí bol do programu zaradený bod s podrobnou informáciou k tejto dôležitej oblasti života v hlavnom meste. V minulosti sa starostovia mestských častí už viackrát kriticky vyjadrili k fungovaniu prevádzky verejného osvetlenia, preto nás zaujíma, čo chystá magistrát od budúceho roka,“ povedal člen KLUBU PRE BRATISLAVU Martin Kuruc.

Podľa Martina Kuruca, KLUB PRE BRATISLAVU chce ďalej požiadať primátora, aby súťaž bola prísna s cieľom vybrať čo najlepšieho dodávateľa, ktorý by bol ochotný aj zainvestovať do nového osvetlenia, nakoľko súčasné osvetlenie je na mnohých miestach v zlom stave. Súčasne chcú primátorovi navrhnúť prípadné zváženie alternatívnych riešení.

„Chceme vedieť, či magistrát neuvažuje aj o možnosti prevádzkovať verejné osvetlenie vo vlastnej réžii. Možnosťou, nad ktorou sa treba zamyslieť, by mohlo byť aj preniesť kompetenčne prevádzku verejného osvetlenia na jednotlivé mestské časti,“ povedal na záver Martin Kuruc.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.