Kto bude nový prevádzkovateľ verejného osvetlenia v Bratislave?

Na zajtrajšie zasadnutie MZ hl. m. Bratislavy predloží poslanec Martin Kuruc materiál so žiadosťou o informácie o stave verejného obstarávania na výber nového prevádzkovateľa verejného osvetlenia.

Na zajtrajšie zasadnutie Mestského zastupiteľstva hl. m. Bratislavy predloží poslanec Martin Kuruc za KLUB PRE BRATISLAVU materiál so žiadosťou o informovanie poslancov, v akom štádiu sa nachádza verejné obstarávanie na výber nového prevádzkovateľa verejného osvetlenia.

Súčasná zmluva o prevádzkovaní verejného osvetlenia v Bratislave so spoločnosťou Siemens bude tento rok končiť. KLUB PRE BRATISLAVU chce preto požiadať primátora, aby informoval poslancov o verejnej súťaži na prevádzkovateľa od budúceho roka.

„Na zajtrajšom zastupiteľstve predložíme uznesenie, v ktorom vyzveme primátora, aby na júnovom zasadnutí bol do programu zaradený bod s podrobnou informáciou k tejto dôležitej oblasti života v hlavnom meste. V minulosti sa starostovia mestských častí už viackrát kriticky vyjadrili k fungovaniu prevádzky verejného osvetlenia, preto nás zaujíma, čo chystá magistrát od budúceho roka,“ povedal člen KLUBU PRE BRATISLAVU Martin Kuruc.

Podľa Martina Kuruca, KLUB PRE BRATISLAVU chce ďalej požiadať primátora, aby súťaž bola prísna s cieľom vybrať čo najlepšieho dodávateľa, ktorý by bol ochotný aj zainvestovať do nového osvetlenia, nakoľko súčasné osvetlenie je na mnohých miestach v zlom stave. Súčasne chcú primátorovi navrhnúť prípadné zváženie alternatívnych riešení.

„Chceme vedieť, či magistrát neuvažuje aj o možnosti prevádzkovať verejné osvetlenie vo vlastnej réžii. Možnosťou, nad ktorou sa treba zamyslieť, by mohlo byť aj preniesť kompetenčne prevádzku verejného osvetlenia na jednotlivé mestské časti,“ povedal na záver Martin Kuruc.

V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli

Stanicu sme chceli zrekonštruovať za milión korún, stálo to desať.

Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s

Používajú kvalitné mäso?

322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse

Najväčší z bytov projektu Jarabinky Grande láka náročných záujemcov nielen svojou grandióznosťou, ale aj unikátnosťou priestoru.

Dva rekordy na druhý pokus

Druhé narodeniny PSK Arény sa budú niesť v znamení pokusu o slovenský rekord.