Kto bude nový prevádzkovateľ verejného osvetlenia v Bratislave?

Na zajtrajšie zasadnutie MZ hl. m. Bratislavy predloží poslanec Martin Kuruc materiál so žiadosťou o informácie o stave verejného obstarávania na výber nového prevádzkovateľa verejného osvetlenia.

Na zajtrajšie zasadnutie Mestského zastupiteľstva hl. m. Bratislavy predloží poslanec Martin Kuruc za KLUB PRE BRATISLAVU materiál so žiadosťou o informovanie poslancov, v akom štádiu sa nachádza verejné obstarávanie na výber nového prevádzkovateľa verejného osvetlenia.

Súčasná zmluva o prevádzkovaní verejného osvetlenia v Bratislave so spoločnosťou Siemens bude tento rok končiť. KLUB PRE BRATISLAVU chce preto požiadať primátora, aby informoval poslancov o verejnej súťaži na prevádzkovateľa od budúceho roka.

„Na zajtrajšom zastupiteľstve predložíme uznesenie, v ktorom vyzveme primátora, aby na júnovom zasadnutí bol do programu zaradený bod s podrobnou informáciou k tejto dôležitej oblasti života v hlavnom meste. V minulosti sa starostovia mestských častí už viackrát kriticky vyjadrili k fungovaniu prevádzky verejného osvetlenia, preto nás zaujíma, čo chystá magistrát od budúceho roka,“ povedal člen KLUBU PRE BRATISLAVU Martin Kuruc.

Podľa Martina Kuruca, KLUB PRE BRATISLAVU chce ďalej požiadať primátora, aby súťaž bola prísna s cieľom vybrať čo najlepšieho dodávateľa, ktorý by bol ochotný aj zainvestovať do nového osvetlenia, nakoľko súčasné osvetlenie je na mnohých miestach v zlom stave. Súčasne chcú primátorovi navrhnúť prípadné zváženie alternatívnych riešení.

„Chceme vedieť, či magistrát neuvažuje aj o možnosti prevádzkovať verejné osvetlenie vo vlastnej réžii. Možnosťou, nad ktorou sa treba zamyslieť, by mohlo byť aj preniesť kompetenčne prevádzku verejného osvetlenia na jednotlivé mestské časti,“ povedal na záver Martin Kuruc.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.

Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely

S dieťaťom do Egypta? Na čo myslieť pred cestou a tipy na hotely pre rodiny.