Utorok, 4. august, 2020 | Meniny má Dominik, DominikaKrížovkyKrížovky

Najlepšie inovácie a zábava príde za Vami už túto nedeľu

Tento rok oslávi festival vedy na Slovensku Európska noc výskumníkov 10. výročie. Pozývame Vás na párty pre rodiny, väčšie i menšie deti, seniorov i milovníkov IT. V nedeľu, v Bratislave a celý deň

Tento rok oslávi festival vedy na Slovensku "Európska noc výskumníkov" už 10. výročie. Bude sa konať mimoriadne pestrá párty, prídete?

Ukážky tých najlepších "ajťáckych" projektov na Slovensku už nemusíte googliť. Inovácie, aplikácie, road show, nevynímajúc program pre deti a taktiež veľa výživnej hudby Vás v nedeľu 29. 5. 2016 bude sprevádzať od 10.00 hodiny v areáli Volkswagenu v Devínskej Novej Vsi. Práve tam sa uskutoční Deň otvorených dverí bratislavskej automobilky. Okrúhle desiate výročie festivalu vedy na Slovensku sa tak spojí s 25. výročím spoločnosti.

Túto nedeľu máte jedinečnú príležitosť, zažiť naozajstnú mini verziu obľúbenej Noci výskumníkov. V areáli závodu vrcholia už len technické prípravy. Program je istý. Vedeckú „parádu“ si pre Vás prichystali naši mladí vedci a výskumníci. Uvidíte pútavé a interaktívne výsledky ich vedeckej práce, do ktorej Vás zasvätia osobne.

Európska noc výskumníkov

Exkluzívne iba počas Dňa otvorených dverí vo Volkswagene Slovakia budete mať možnosť, vyskúšať si na vlastnej koži sedem zaujímavých experimentov, ktoré dozreli na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave.

Zábava počas cestovania

Zamávajte ešte pred cestou nielen Vašim priateľom, ale aj nude...

Kam sa skryl?

Kam som len dala kabelku a kľúče?

Kam v nákupnom centre premiestnili ten obchod so šiltovkami?

Už je načase skoncovať s nekonečným hľadaním.

Šachové turnaje

Predstavujeme revolučný systém na organizáciu šachových podujatí.

Vyhni sa výtlkom

Mobilná aplikácia "fiitkárov" identifikuje výtlky, skôr ako ich potrebujeme obísť, resp. do nich zapadneme..

Personalizovaný obsah obrazoviek podľa GSM

Na vlastné oči, hlavu, kožu zistíte, ako fungujú najmodernejšie senzory na sledovanie pohľadu a aktivity mozgu.

Sit like a hero

Vyskúšajte si aplikáciu, aká nedovolí, aby ste si v čase sedenia pri počítači namáhali svoje vyšportované telo. Kto by chcel mať z chrbtice paragraf?

a UXI lab

Ako na toto všetko vôbec prišli informatici z FIIT STU? Príďte sa ich opýtať. Možno Vám to prezradia.

Dátum: 29. 5. 2016 (nedeľa)
Čas: 10:00 - 18:00
KDE: Volkswagen Slovakia, J.Jonáša 1, 843 02 Bratislava, Slovakia
Vstup: voľný

Prvýkrát budú mať na DOD vo VW aj najmenší návštevníci svoje pódium a špeciálny program

Z detských hviezd vystúpi Mia, detský folklórny súbor Kobylka, Fíha tralala - BABY BAND, MIA, kúzelník Talostan, budú detské dielne, nezabudlo sa ani na maľovanie karosérií a súťaže zručnosti. Príde Pátrač Tino, bude pátračská súťaž, roztočíte Koleso šťastia, pripravené sú detské offroadové štvorkolky a chýbať nebude ani maľovanie na tvár. Nafúknu sa skákacie hrady, zabezpečia fotokabínku a bude aj nápojový stan.

Hudobní hostia

• Vrbovskí víťazi
  • Adam Ďurica
  • Celeste Buckingham & Majk Spirit
  • IMT Smile
  • Tublatanka

Nebude chýbať hokejová legenda Ľubomír Višňovský,

automobilový pretekár Matej Homola

a rekordér Rainer Zietlow.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Najväčší karibský ostrov ukrýva výnimočné investície

Kuba má obrovský potenciál na výnimočné výnosy

Pochod smrti

Hrôzy druhej svetovej vojny sú aj dnes ešte stále živé a je potrebné si ich neustále pripomínať.

Prežil som pochod smrti

Ručné ovládanie auta – šanca pre vodičov s hendikepom

Niekedy sa človeku zmení život v jednej sekunde - nehoda či choroba ho dokážu obmedziť v pohybe či pripútať na invalidný vozík.

Paralympionička Veronika Vadovičová tiež využíva automobil s úpraveným ovládaním